Haberler

'Sel Zararları Giderilecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Toplum Yararına Çalışma Programı Çerçevesinde Selden Zarar Gören Bölgelerin Rehabilitesi İçin 5 Bin Kişinin Geçici Olarak İstihdam Edileceğini Söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde selden zarar gören bölgelerin rehabilitesi için 5 bin kişinin geçici olarak istihdam edileceğini söyledi.

Dinçer, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul'da selden zarar görenlerin zararların giderilmesi için her türlü tedbirin alınacağını belirterek, ''Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde sel bölgesinde meydana gelen hasarın bir an önce kaldırılması, telafi edilmesi ve rehabilitasyonu için gerekli çalışmaları başlatıyoruz'' dedi.

Program çerçevesinde yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden Bakan Dinçer, ''Beş bine yakın insanımızla selden zarar gören bölgeleri eski haline kavuşturacak tedbirleri alacağız. Temizlik çalışmalarını yürüteceğiz. O bölgedeki insanlarımıza kısa bir dönem de olsa geçici bir istihdam, iş sağlamış olacağız. Bu iş için yaklaşık 17 milyon lira kaynak ayrıldı. İhtiyaç olursa daha da ayırabiliriz, ama önemli olan bir an önce yaraların sarılabilmesi. Oradaki insanlarımızın dertlerine çare bulunması'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title