Haberler

Sel Mağduru Karataş Esnafı Yardım Bekliyor

Adana'nın Karataş İlçesine Hafta Sonu Yağan Şiddetli Yağış Sonrası Yaşanan Sel Felaketinden Zarar Gören Esnafın Mağduriyetinin Bir An Evvel Giderilmesi İstendi.

Adana'nın Karataş ilçesine hafta sonu yağan şiddetli yağış sonrası yaşanan sel felaketinden zarar gören esnafın mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi istendi.

Karataş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Oktay, 10 Mayıs Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrası ilçe merkezinin sel baskınına uğradığını ve çok sayıda ev ile iş yerinin sular altında kaldığını belirtti.

Felaketin yaşanması üzerine Karataş Kaymakamlığı ve Adana Valiliği'nden destek istediklerini belirten Oktay, "Sel felaketi ilçeyi harabeye çevirdi. Buğday, mısır, pamuk, karpuz, sebze ekili alanlar büyük zarar gördü. Ben hayatımda böyle bir olay görmedim, yaşamadım. Küçük Karataş tarafından gelen yağmur seli ilçeyi sular altında bıraktı. 15'e yakın işyeri ile 100'ü aşkın evde büyük zarar meydana geldi. İnsanlarımız, esnafımız perişan oldu. Sayın Valimiz de olayı duyar duymaz ilçemize intikal ederek zararı yerinde gördü" dedi.

Valilik talimatıyla Karataş'ta ev ve işyeri zarar görenlerin durumlarının rapor edildiğini belirten Oktay, "Esnafımız perişan. Zaten ekonomik sıkıntı yüzünden iş yapamaz durumdayken, sel felaketi ile tamamen batağa saplandık. Kredi borçlarımızı ödeyemez durumdayız. Bu konuda acil yardım istiyoruz. Mağdur esnafımızın zararı bir an evvel giderilmeli" diye konuştu.

(AB-Y) 12.05.2008 16:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title