Haberler

Sel Felaketin Ardından Selendi'de Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Sel felaketin ardından Selendi'de hasar tespit çalışmaları başladı

Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından selden etkilenen ev ve işyerinde temizlik ve hasar tespit çalışmaları başladı

Sel sularına kapılarak kaybolan minik Rüzgar için ise arama çalışmaları devam ediyor

MANİSA - Manisa'nın Selendi ilçesinde 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir'in sulara kapılarak kaybolduğu sel felaketinin ardından ilçede hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandı. İlçede bir yandan minik Rüzgar aranırken diğer yandan da su basan ev ve iş yerleriyle çamurla kaplanan sokak ve caddelerde temizlik ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Selendi'de dün saat 17.00 sıralarından itibaren etkili olan gök gürültülü sağanak yağışla birlikte oluşan sel nedeniyle ilçede bir çok ev ve iş yerini su bastı. İlçede bir yandan annesiyle birlikte dere kenarındayken istinat duvarının çökmesiyle dereye düşüp gözden kaybolan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir'i arama çalışmaları devam ederken diğer yandan da selden zarar gören ev ve iş yerinde temizlik ve hasar tespit çalışması başlatıldı. Selendi Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre ilçelerden gelen iş makineleri ve belediye ekiplerinin katılımlarıyla başlayan çalışmalarda ev ve iş yerlerine dolan sular vidanjörlerle boşaltılırken bazı iş makineleri de sel nedeniyle çamurla kaplanan sokak ve caddeleri temizliyor.

Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk sabah saatlerinde sel nedeniyle hasar oluşan ev ve işyerlerini gezerek hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Erkut Pamuk, "Devletimiz en hızlı şekilde zararların giderilmesi konusunda çalışmaları başlattı ve en kısa sürede mağduriyetleri gidereceğiz" dedi.

Mehmet Ekim isimli vatandaş 47 yaşında olduğunu ve bugüne kadar böyle bir sel felaketi yaşamadığını belirterek, "Bizim zararımız önemli değil ama bir can gitti. Allah'ım kurtarsın" derken Faik Tolan isimli vatandaş da, "Gördüğümüz en büyük sel felaketlerinden biri. Her tarafı su bastı. Zararımız var. Yetkililer gelip soruyorlar sağ olsunlar. Devlet geliyor" dedi.

MASKİ Genel Sekreter yardımcısı Mustafa Genç, Devlet Su İşleri Manisa Bölge Müdürü Erol Tuncer de çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. AK Parti Manisa Milletvekili KİT Komisyonu Başkanı Uğur Aydemir, Kaymakam Erkut Pamuk, Belediye Başkanı Yasin Dumlupınar, siyasi partilerin ilçe başkanları da sel sularına kapılarak kaybolan ve henüz bulunamayan 4 yaşındaki Rüzgar Kemal Özdemir'in ailesini ziyaret ederek acılı aileye destek oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Selendi 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title