Haberler

Sektörde Yarım Asırlık Deneyim Paylaşımı

BAKA, 8 Ayrı Sektördeki Raporunun Ardından Çalışmalarını Sürdürdüğü Yeni 11 Rapordan Biri Olan Deri Ve Deri Ürünleri Sektörü İle İlgili Yerinde İnceleme Ve Tespit Çalışmalarını Sürdürüyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, 8 ayrı sektördeki raporunun ardından çalışmalarını sürdürdüğü yeni 11 rapordan biri olan deri ve deri ürünleri sektörü ile ilgili yerinde inceleme ve tespit çalışmalarını sürdürüyor.

BAKA, yarım asrı geçen aile geleneğini yurt dışında pek çok mağazasıyla sürdüren, deri konfeksiyon üretimi ile mağazacılığı yapan Mondial Grup yetkilileriyle biraraya geldi. Toplantıda, büyüme için doğru strateji ile doğru pazarlara yönelmenin, gelişmeleri yakından takip etmenin ve müşteri memnuniyetinin önemi vurgulandı.

BAKA Genel Sekreter Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, deri ve tekstil sektöründe 50 yıllık bir aile geleneğine sahip ve son yıllarda özellikle eski doğu bloku ülkelerinde 12 ayrı bölgede mağaza açan Mondial Grup firmasını ziyaret etti.

BAKA ile Antalya Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Helvacı, Genel Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ve Cihangir İleri'nin de katıldığı Antalya'daki toplantıda, Mondial Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu, 1991'de Mondial isminde bütünleşen şirketlerinin Türk turizmin seçkin markaları arasına girdiğini, deri konfeksiyon üretim ile mağazacılığının yanında, yurt içi ve yurt dışında mücevherat üretimi ile satışı, inşaat ve turistik tesis işletmeciliği alanlarında faaliyetler ile yatırımlarına devam ettiklerini söyledi.

Doğru Strateji Ve Doğru Pazarlama

Acarlıoğlu, büyüme için doğru strateji ile doğru pazarlara yönelmek gerektiğini, bu kapsamda Mondial Grup olarak dünya modasını çok yakından takip ettiklerini, mağazaya gelen müşterilerine dünya markasının en son kreasyonlarını görme fırsatı sunduklarını söyledi.

Antalya'nın dünyada bilinen bir turizm markası olduğunu, ancak yine de potansiyelinin çok altında kaldığını belirten Hüseyin Acarlıoğlu, bu kapsamda yapılabilecekler konusunda düzenlenen 'Ortak Akıl Platformu Toplantıları'na katılarak kentin vizyonuna ve yapılabileceklere ilişkin görüşlerini açıkladıklarını, Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren BAKA'nın çalışmalarını takdirle izlediğini ve bölge ekonomisine katkı sağlayacak vizyon projelerde yoğunlaşmasının kendisini heyecanlandırıp umutlandırdığını vurguladı.

İşbirliği İle Koordinasyon

Genel Sekreter Tuncay ENGİN ise, BAKA'nın yeni kurulmasına karşın çok sayıda başarlı çalışmaya imza attığını, önümüzdeki dönemde de bölge ve ülkemiz ekonomisinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Engin, sektörlerle ilgili 8 raporun yayınlandığını ilgililere ulaştırıldığını, arasında deri ve deri ürünleri sektörünün de bulunduğunu yeni 11 sektör raporu için de çalışmalarını sürdüren BAKA'nın, vizyon projelerinden bazıları hakkında bilgi verdi.

BAKA olarak Yönetim Kurulu Başkanı da olan Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın çalışmalarında kendilerine güç verdiğini belirten Engin, BAKA'nın düzenlediği Körfez Ülkeleri İşadamları Toplantısı'nın benzerinin sonbaharda Hindistan için de planlandığını ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

BAKA Genel Sekreteri, Hindistan programı gibi Kalkınma Ajansı'nın tüm faaliyet ve çalışmalarında Batı Akdeniz'de yer alan tüm kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ve koordinasyon içinde hareket ettiklerini, bu durumun kendilerini ayrıca mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title