Haberler

Şekerbank Bıst Sürdürülebilirlik Endeksi'ne Girdi

Şekerbank, Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"ne girdi.

Şekerbank, Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu "BIST Sürdürülebilirlik Endeksi"ne girdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, kuruluş amacı sürdürülebilir tarımın ve kırsal kalkınmanın finansmanı olan Şekerbank, tüm faaliyetlerinin ortak paydası olan sürdürülebilir kalkınma bankacılığı alanındaki performansıyla, bugün itibarıyla toplam 50 şirketin yer aldığı Borsa İstanbul (BIST) Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girdi.

Sürdürülebilirlik faaliyetlerini ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına verdiği desteği, uluslararası kriterler çerçevesinde hazırladığı sürdürülebilirlik raporlarıyla paydaşlarına sunan Şekerbank, stratejisini Birleşmiş Milletler'in 2015'te belirlediği "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" doğrultusunda şekillendiriyor.

Şekerbank, 65 yıldır yerine getirdiği "Anadolu Bankacılığı" misyonunu küresel bir perspektifte geleceğe taşıyarak "Sürdürülebilir Tarım", "Enerji Verimliliği", "Kapsayıcı Büyüme" ve "İnsan Odaklı Bankacılık" alanlarına odaklanıyor.

Türkiye'nin kurumsal yönetim notu alan ilk bankası olan Şekerbank, aynı zamanda kredilendirme süreçlerinde sosyal ve çevresel riskleri ölçümleyen ilk banka niteliği taşıyor. Bankanın hissedarı olan IFC'nin rehberliğinde 2009 yılında başlayan bu süreç her yıl geliştirilerek sürdürülüyor.

Şekerbank, enerji verimliliğinin finansmanı amacıyla Türkiye'de bir ilk olarak geliştirdiği EKOkredi ile enerji tasarrufuna yönelik yatırımları desteklerken, enerji verimliliğinin önemi hakkında da toplumsal farkındalık yaratıyor.

Banka, dünyada bir ilk olarak 2014 yılında başlattığı "Aile Çiftçiliği Bankacılığı" projesiyle de kırsaldan kente göçü engelleyerek aile çiftçiliğinin yaşamasına destek olurken, Türkiye'de bir ilk olarak uyguladığı mikro finansman yöntemi ile finansal kaynaklara erişimi kısıtlı olan kadın, esnaf ve çiftçilere ulaşarak finansal kapsayıcılık anlamında önemli bir toplumsal ihtiyacı karşılıyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul Şekerbank Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title