Haberler

Şeker Piliç AB Denetiminden Geçti

Avrupa Birliği'nin (AB) İhracat Ön İzni Verdiği Piliç Entegre Tesislerinden Olan Şeker Piliç Firmasının, AB Heyetinin Yaptığı Son Denetimler Sonucunda Olumlu Not Aldığı Bildirildi.

Avrupa Birliği'nin (AB) ihracat ön izni verdiği piliç entegre tesislerinden olan Şeker Piliç firmasının, AB heyetinin yaptığı son denetimler sonucunda olumlu not aldığı bildirildi.

AB'nin Türkiye'den beyaz et ve süt ürünlerine koyduğu ihracat yasağını 2006'da kaldırmasının ardından denetimler sürüyor. Türkiye'ye gelen iki AB heyeti, 2003 yılında ihracat ön izin numarası verilen piliç entegre tesislerini yeniden denetledi. Beyaz et sektörünün önde gelen firmalarından Şeker Piliç'in Bandırma'daki üretim tesislerini de gezen AB heyeti incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Şeker Piliç'ten yapılan basın açıklamasında, uluslararası standartlarda üretim yapan Şeker Piliç tesislerinin 20 Nisan Cuma günü bir kez daha AB uzmanları tarafından denetlendiği, uluslararası üretim standartlarına ve hijyen şartlarına uygun üretim yapıldığının bir kez daha kanıtlandığı belirtildi.

Şeker Piliç Genel Müdür Yardımcısı Emre Bor, AB ülkelerine piliç eti ihraç edebilmek için gerekli tüm kuralları entegre tesislerinde yerine getirdiklerini belirterek, "Türkiye'den AB ülkelerine piliç eti ihraç edebilmek için birliğin bazı kurallarının yerine getirilmesi gerekiyor. Bu amaçla AB'den gelen iki heyet, 2003 yılında yapılan benzer bir denetimde, tesislerde tespit edilen olumlu durumun devam edip etmediğini incelediler. Ancak bu kez, üretim ve kesimhane gibi birçok bölümün yanı sıra pişirilmiş

ürünlerle ilgili denetim de yaptılar. Bu doğrultuda Şeker Piliç yakında Türkiye'den AB ülkelerine ihracat yapmaya başlayacak. Firmamızda üretimden satış aşamasına kadar en yüksek standartlarda çalışılıyor. Biz daima daha kaliteli üretim yapmayı hedefliyoruz. Sektör olarak AB tesislerinden hiçbir farkımız yok. Bazı üstün taraflarımız bile var. Hatta AB'ye son katılan üye ülkelerden kat kat üstünüz. AB'nin denetim ve buna bağlı olarak ihracat izni verme süreci uzasa da, biz sorumlu gıda üreticisi olarak

tüketicilerimize kaliteli ve geniş yelpazedeki ürün çeşitlerimizi sunmaya devam edeceğiz" dedi.

(MEY-MEF-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title