Haberler

Şeker Hastaları Göz Kanamalarında Batıya Gitmekten Kurtuluyor

Özel Van Akademi Tıp Merkezi Göz Polikliniği'nde Hizmete Giren Argon Lazer İsimli Cihaz Sayesinde Başta Şeker Hastalığında Meydana Gelen Kanamalar Olmak Üzere Birçok Hastalığın Tedavisinin Yapılacağı Bildirildi.

Özel Van Akademi Tıp Merkezi Göz Polikliniği'nde hizmete giren Argon Lazer isimli cihaz sayesinde başta şeker hastalığında meydana gelen kanamalar olmak üzere birçok hastalığın tedavisinin yapılacağı bildirildi.

Daha önce Plus Optix teknolojisi sayesinde bebek ve çocuklarda göz tembelliğinin erken dönemde tespit edilebileceği cihazı getiren ve hizmete sokan Özel Akademi Tıp Merkezi şimdi de göz kanamaları ve yırtıkları tedavi edecek cihazı da getirtti. Konu ile ilgili bilgi veren Göz Polikliniği sorumlusu Opr. Dr. Abdullah Karaca, daha önce Argon Lazer cihazının olmaması sebebiyle Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere gitmek zorunda kalan hastaların artık Van'da da bu imkana kavuştuğunu ifade ederek, "Japonya'dan getirttiğimiz Argon Lazer cihazı ile göz polikliniğimizin teknolojisi daha da gelişmiş oldu. Bu cihaz sayesinde başta Diabetik Retinopati (Şeker Hastalığına bağlı göz kanamaları) olmak üzere değişik nedenlere bağlı göz kanamaları ve gözün retina tabakasındaki yırtıkların tedavisi başarıyla yapılabilecek. Bu sayede körlüğe kadar gidebilecek ciddi problemler de tedavi edilebilecek" dedi.

(ŞAK-ŞA-Y)

14.06.2007 20:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title