Haberler

Şeker Fabrikalarının Özelleştirmesi

Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarına en yüksek teklifi, Ak-Can verdi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye ait Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba Şeker Fabrikalarının (Portföy-C), nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklifi, 656 milyon dolarla Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Sami Ölmeztoprak başkanlığında yapılan ihalenin nihai pazarlık görüşmelerine, 6 firma katıldı.

Pazarlık görüşmelerinde elemesiz yapılan ilk turda en yüksek teklif 405 milyon 100 bin dolar olarak belirlendi. Daha sonra 2 elemeli yazılı tur yapıldı ve birinci elemeli turda en yüksek teklif 510 milyon 250 bin dolar olurken, bu turda Konya Şeker elendi. İkinci elemeli turda Özaltın İnşaat elendi.

Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından belirlenen 561 milyon dolar başlangıç tutarı ve 500 bin dolar artırım aralığıyla açık artırmaya geçildi.

Açık artırma 51 tur sürdü. Açık artırmada sırasıyla, Torunlar Gıda, ve Kolin-Limak OGG çekildi. Torunlar Gıda 13. turda ihaleden çekilirken, bu turda en yüksek teklifi 612 milyon 500 bin dolarla Safi Şeker Gıda Sanayi vermiş oldu.

Kolin-Limak OGG de 14. turda ihaleden çekilirken, bu turdaki en yüksek teklif ise 613 milyon 500 bin dolar olarak gerçekleşti.

Açık artırmanın 51. turunda Safi Şeker Gıda Sanayi ihaleden çekilirken, böylece 656 milyon dolarlık teklifle Ak-Can Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş en yüksek teklifi vermiş oldu.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title