Haberler

Sekay'la Çöpten Enerji Üretilecek"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin en büyük çevre yatırımı olma özelliğini taşıyan Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) Projesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili görevlilerden bilgi alan ve kolaylıklar dileyen Toçoğlu'na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu eşlik etti.

Toçoğlu, projenin içerisinde yer alacak yapılarda inşa işlemlerinin hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Toplama ayrıştırma tesisin yüzde 50'sinin tamamlandığını ifade eden Toçoğlu, "Ön ayrıştırma için kullanılacak yapıda da çalışmalarımızı başlattık. Gazdan enerji üretimi için döşenecek 14 kilometrelik boru hattının ise 9 kilometresini geride bıraktık. İnşallah projemizle çöpten, evsel atıklardan enerji üretecek, organik gübre elde edeceğiz. Projemiz içerisinde yer alacak binalarda çalışmalarımız hızla sürdürülüyor. Toplama, ayrıştırma tesisimizin yüzde 50'si tamamlandı. Ön ayrıştırma için kullanılacak yapıda da çalışmalarımızı başlattık. Gazdan enerji üretimi için döşenecek 14 kilometrelik boru hattının ise 9 kilometresini tamamladık. İnşallah şehrimizin geleceği için büyük bir önem taşıyan çalışmamızı hızla tamamlayacağız." diye konuştu.

100 milyonluk dev yatırım ile Sakarya'da değerlendirilmeyen atık kalmayacağını belirten Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Projemizle şehrimizde oluşan atıkları değerlendirerek yenilenebilir enerji üreteceğiz. Evsel atıklardan, çöpten şehrimize yeni enerji kaynağı oluşturacağız. Organik gübre elde edeceğiz. Ayrıca karbon emisyonunu azaltacağız. Projemiz dahilinde biri kuzeyde, biri güneyde, biri de şehrimizin doğusunda olmak üzere üç Aktarma İstasyonu kuruyoruz. Atıkların iletimini bu istasyonlar vasıtasıyla sağlayacağız. Hayırlı olsun. Çevreye karşı ahlaki bir sorumluluğumuz olduğunu biliyor, adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda büyük hassasiyet gösteriyor, tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Karadeniz'e, Sakarya Nehri'ne, Sapanca Gölü'ne atık karışımını önledik. Kanalizasyon hatları, atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Yeşil alanları arttırdık. Hamdolsun doğal güzelliklerimizin korunması, ekolojik denge, çevre duyarlılığına bütüncül bir yaklaşımla ele alarak bu alandaki farklılığımızı gösterdik."

Kaynak: AA / Güncel

Zeki Toçoğlu Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title