Haberler

Şehzadeler'den Kardeş Belediye Ziyareti

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve birim müdürleri, kardeş belediye olan Muğla’nın Seydikemer Belediyesi’ni ziyaret etti.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve birim müdürleri, kardeş belediye olan Muğla'nın Seydikemer Belediyesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Başkan Çelik'e Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan yardımcıları Ulus Kotluca, Ahmet Songüler, Süleyman Çoban ve Jülide Çakır' ın yanı sıra tüm birim müdürleri eşlik etti. İki günlük Seydikemer ziyaretinin ikinci gününde, Şehzadeler Belediyesinin 1 yıllık hizmetlerinin değerlendirilmesi yapıldı. Şehzadeler Belediyesi ile yapılan kardeş şehir protokolünden duyduğu memnuniyeti ifade eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Öğüt "Seydikemer yani bir ilçe, 30 Mart seçimlerinin ardından kurulan bir ilçe. Biz vatandaşlarımıza hizmet etmek için, çalışmak için söz verdik. Rabbim bu görevi bizlere nasip etti bizlerde halkımız için çalışıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak başta Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik olmak üzer tüm misafirlerimize bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyor, büyük onur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Seydikemer ilçemiz küçük bir ilçe olsa da yüz ölçümü bakımından Muğla'nın en büyük ilçelerinden birisidir. 60 bin nüfusa sahip Seydikemer ilçemizin gelir kaynağının başında tarım ve hayvancılık geliyor. Yapacağımız çalışmalarda sizlerin desteklerini bekliyoruz" dedi.

"YENİ KURULAN İKİ BELEDİYE OLARAK ORTAK PROJELER YAPACAĞIZ"

Seydikemer ilçesinin de Şehzadeler ilçesi gibi yeni kurulduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Öncelikle değerli Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz ve arkadaşlarımıza bizleri Seydikemer belediyesinde ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Sözlerimin başında sizlere Fatihin, Kanuninin şehri olan Şehzadeler ve Evliyalar şehri Manisa'dan getirdiğimiz selamları iletmek istiyorum. Şehzadeler Belediyesi olarak bizlerde 30 Martla birlikte hakkın takdiri ve halkımızın destekleriyle göreve geldik. Bizde aynı Seydikemer gibi yeni bir belediyeyiz. Manisa merkezde kurulan iki ilçeden birisi olan Şehzadeler ilçesinde yeni kurulan belediyemizi hizmet edebilir bir noktaya getire bilmek için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Tabi Yakup başkanımız bizden daha avantajlı. Ben buraya geleden önce belediye başkanımızın şahsı ile ilgili kısmen bilgi sahibi oldum. Biz ilk defa bir belediye kuruyoruz. Ancak değerli Yakup başkanım daha öncede bir belediye kurmuş buy konuda tecrübesi olan bir belediye başkanı ve uzun yıllarda belediyecilik noktasında bilgileri birikimleri tecrübesi olan biri. İnanıyorum ki yeni kurulan bir belediye olarak onun bu bilgi ve tecrübelerinden bizlerde istifade edeceğiz. Genel merkezimizin tavsiye kararını uygulamak için her iki belediyemizden arkadaşlarımız kardeş belediye olmayla ilgili prosedürleri tamamladı. Önümüzdeki süreçte de meclis kararlarımız alınarak kardeş belediye sürecimiz bir resmiyet kazanacaktır. Ben inanıyorum ki çok güzel birliktelikler olacak. Bilgi ve tecrübe paylaşımı ile bir güç birliğini tecrübeli kadrolarımız ile birlikte hayata geçireceğiz. Doğal güzellikler noktasında gerçekten de çok güzel bir şehir Seydikemer, insanları samimi ve sıcakkanlı. Herkes bizleri çok güzel karşıladı. İnşallah en kısa zamanda bizde sizleri Şehzadeler şehrinde misafir etmek istiyoruz" dedi.

Seydikemer Belediye ziyaretinin ardından Seydikemer İlçe Kaymakamı Muammer Köken'i de makamında ziyaret eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kaymakam Köken ve Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz' e mesir sepeti hediye etti. Yapılan ziyaretlerin ardından Başkan Çelik ve beraberindeki heyet, Belediye'ye ait olan Alabalık üretim çiftliği ve Saklıkent vadisin gezdi.

"ŞEHİRCİLİK BİLİNCİ OLUŞTURMALIYIZ"

Muğla ziyaretinin ikinci gününde tüm birim müdürleri ve başkan danışmanları ile Şehzadeler Belediyesinin ilk 1 yılı ile ilgili tüm gün süren bir değerlendirme toplantısı yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Öncelikle geride bırakmış olduğumuz 1 yıl için göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tek başına bir insan hiçbir anlam ifade etmez. Ancak bir ekip ruhu ile hep birlikte meselelere sahip çıktığımızda, Şehrimize ve insanlarımıza hizmet etme aşkıyla dolu olduğumuzda daha güzel hizmetleri sunabiliriz. İnanıyorum ki şehzadeler belediyesi başkan yardımcısından tüm personellerine kadar her birinde bir aidiyet bilinci oluşmuştur. Bu aidiyet bilinci, bütün konulara sahip çıkıp belediyemiz ile ilgili çalışmalarda kafa yormayı gerektiren bir anlayıştır. Bunun ardından da şehircilik bilinci gelecektir. Eğer ki bir şehirde yaşayan insanlar şehircilik bilincine sahiplerse, aidiyet duygusu ile bu şehir bizim şehrimiz diye biliyorlarsa, o şehrin korunması için kolluk kuvvetlerine ihtiyaç kalmaz, çünkü o halk o şehri korur. Şehirdeki eksiklikler için sokak sokak gezmenize gerek kalmaz, çünkü şehrin halkı sizi her konuda bilgilendirir. O şehirlerde hizmetler daha sağlıklı bir şekilde hayata geçer. Ancak bunlar belediyelerin içinden başlar. Belediyemizin tüm personelleri 'Biz Şehzadeler Belediyesinin mensuplarıyız' şeklindeki güzel bir aidiyet bilincine sahip olduklarında bu şehrin her yanına yayılacak ve o şehirde, şehircilik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaktır. Ben bu güne kadar yapmış olduğunuz tüm hizmetlerden ötürü hepinize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de ilk göreve başladığımız gün itibarı ile bir yerimiz yurdumuz yokken, şuan şehrimizin her köşesine hizmet götüre bilir noktaya geldik. Bundan sonra önümüzde 4 yıllık bir süreç var ve yapacak çok fazla işimiz var. Seçimlerden önce halkıma vaat ettiğimiz projelerimizin alt yapısında ciddi mesafeler kaydettik. Zaten sosyal ve kültürel alanda yapmayı planladığımız bir takım projelerimiz hayata geçmiş durumda. Kalan projelerimizi de önümüzdeki yıllarda el birliği içerisinde bir bir hayata geçirerek şehrimize ve insanlarımıza en güzel hizmetleri sunmuş olacağız."

Tüm gün süren değerlendirme toplantısında, Şehzadeler Belediyesi birim müdürleri ile danışmanlar, geçtiğimiz bir yıl içerisinde yapılan hizmetleri ve hedeflerini sunumlarla Başkan Çelik'e aktardı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehzadeler Belediyesi Ömer Faruk Çelik Seydikemer Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title