Haberler

    Şehriyeyi Daha Önce Hiç Böyle Yemediniz!

    Şehriyeden salata yapmayı denediniz mi? Hem mideye hem de göze hitab eden şehriye salatası tarifi sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Şehriye salatası tarifini henüz denemediyseniz size vereceğimiz tarifle şehriye salatası hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. İşte doyurucu, yapımı ise oldukça pratik olan şehriye salatası tarifi…

    Şehriyeden sadece pilav ve çorba yapıldığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Şehriye salatası tarifi ile doyurucu ve lezzetli bir salata elde edebileceksiniz. Eve beş çayına gelen misafirlerinize ve akşam yemeğine şehriye salatası tarifi hazırlayabilirsiniz. Şehriye salatası tarifini damak tadınıza göre çeşitlendirebilmeniz mümkün. İçerisine istediğiniz malzemeleri ve yeşillikleri ekleyip şehriye salatası hazırlayabilirsiniz. Şehriye salatasını henüz denemediyseniz ve denemek için sabırsızlanıyorsanız işte tadı damağınızda yer edecek olan şehriye salatası tarifi:

    Malzemeler

    2 su bardağı arpa şehriye

    4 su bardağı sıcak su

    2 çay bardağı zeytin yağı

    Tuz karabiber

    Bir parça tavukgöğsü

    3 kapya biber (küçük boy)

    1 kutu mısır konservesi '3 salatalık turşusu

    1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

    - Yarım bağ maydanoz

    Yarım bağ dereotu

    5 dal yeşil soğan '2 limon

    Yarım çay bardağı sirke

    Şehriye salatası nasıl yapılır?

    1. adım: 2 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavrulur

    2. adım: 4 su bardağı sıcak su ve tuz eklenir.

    3. adım: Adım: Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir ve demleme ye bırakılır.

    4.adım: Ara ara karıştırılır ki yapışmasın.

    5 adım: Haşlanmış tavukgöğsü didilir ve karabiber serpilerek tavada hafif kızartılır.

    6.adım: Sebzeler ince ince doğranır hepsi karıştırılır.

    7.adım: Kalan zeytinyağı limon ve sirke ile karıştırılır.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Çay Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    23 Nisan'da Hastane ve Eczaneler Çalışıyor mu? Sağlık Hizmetleri Durumu Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title