Haberler

Şehrin Tasarım Atölyesi Külliye'de Programa Katıldı

Güncelleme:

Meram Belediyesi Şehrin Tasarım Atölyesi; Cumhurbaşkanlığı himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Uluslararası Türkçe Yaz Okulu'nun kapanış programına özel davetle katıldı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu", görkemli bir kapanış programı ile sona erdi. Türkiye'nin 22 farklı şehrinde ve 23 üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen programa katılan 57 ülkeden 700 öğrenci, 4 hafta boyunca Türkçelerini Anadolu'nun kadim kültürü ile harmanladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen veda programında öğrenciler Türkiye'ye Yunus Emre'nin dili "Türkçe" ile veda etti.
Cumhurbaşkanlığının himayelerinde her yıl dünyanın 5 kıtasında on binlerce insanı Türkçe ile tanıştıran Yunus Emre Enstitüsü, 8.'sini düzenlediği "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında dünyanın 57 ülkeden gençleri Türkiye'nin 22 şehrinde ağırladı. 24 Temmuz'da başlayan 4 haftalık eğitim programında Türkçe öğrenen; Türkiye'yi, Türk kültür ve geleneklerini tanıyan gençler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Yunus Emre'nin dili ile Türkiye'ye "Türkçe" veda etti.

Kapanış programına Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş katıldı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, Şehrin Tasarım Atölyesi sorumlularıyla birlikte Külliye'deki final programına özel davetle katıldı. Programa ayrıca Yunus Emre Vakfı yönetimi, büyükelçiler, belediye başkanları, yabancı misyon temsilcileri, paydaş kurum başkanları, vali ve rektörler, sanatçılar, yazarlar, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenciler, kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin de aralarında bulunduğu pek çok davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, program için yolladığı mesajında şunları söyledi: "Yaklaşık bir aydır Türkiye'de bulunan öğrencilerimizin memleketimizden çok güzel anılarla ayrılacağını umuyorum. Programa katılan herkesi ülkemizin ve milletimizin gönül elçisi olarak kabul ediyorum. Dil özellikle de yabancı dil itina, ister emek ister. Dil öğrenmek ne kadar zor ise muhafaza etmek de zordur. Öğrencilerimizin burada öğrendiklerini kullanmalarını ve Türkçelerini geliştirmeleri gerekiyor. Sayın başkan ve enstitü çalışanlarını böylesi bir katkı yaptıkları için tebrik ediyor, görev alan herkese şükranlarımı sunuyorum."

Yunus Emre Enstitüsünü kültürümüzün, dilimizin, sanatımızın dünyaya tanıtılması konusunda gerçekleştirmek üzere kurduklarını belirten Başbakan Binali Yıldırım, Yunus Emre Enstitüsünün 60 ülkede, 5 kıtada faaliyetlerini sürdürdüğünü, 10 bin öğrenciye Türkçe eğitimi verdiğini, ayrıca uzaktan eğitim yöntemiyle ilave olarak 20 bin öğrenciye de ulaştığını söyledi. Günümüzde diplomasinin sadece ülkeler arasındaki resmî temaslarla yapılan bir iş olmadığına değinen Yıldırım, artık diplomaside gençlerin de büyük bir payının olduğunu bildirdi. Yıldırım, gençlerin ülkelerinde Türkiye'nin birer gönül elçisi olacağına işaret ederek, program boyunca gençlerin Türkiye'nin doğusunda, batısında birçok ile gittiklerini, orada insanlarla tanıştıklarını, doğal güzellikleri gördüklerini ifade etti.

SOMALİLİ ÇOCUKLARDAN BAŞBAKAN YILDIRIM'A ANLAMLI HEDİYE

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş tarafından Somalili öğrencilerin maddi imkânsızlıklar nedeniyle defter yerine yazı tahtası olarak kullandıkları "loh" adı verilen ve üzerinde "Üzülme Allah bizimle" anlamına gelen Tevbe Suresi'nin 42. ayetinden alıntının bulunduğu tahta hediye edildi.

BAKAN KURTULMUŞ: SİZLER BİR GÖNÜL DİLİ ÖĞRENDİNİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Yunus Emre Enstitüsünün kurulduğu günden itibaren Türkçe dilinin yaygınlaşması için çok önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek programa katılan gençlere teşekkür etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Yunus Emre Enstitüsü olarak 60 ülkede toplam 135 noktada hizmet verdiklerini belirterek konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Bu programa katılmak için Türkiye'ye gelen yüzlerce genci bizlerle buluşturan ortak nokta dilimiz, Türkçemizdir. Biz dilimiz Türkçeyi kökleri derinlerde sabit, dalları ise göklere uzanan bir ağaç gibi görüyoruz. Bu ağacın gölgesinde her millet için yer vardır. Bizler dünya üzerindeki farklılıkları zenginlik olarak gören bir medeniyetin varisleriyiz. Farklı kültürler, farklı medeniyetler bize göre bir araya gelmenin, tanışmanın, kaynaşmanın vesilesidir"
Çeşitli yörelere ait halk oyunlarının sergilendiği programda Yavuz Bingöl ile birlikte sahneye çıkan Litvanya'dan Ema Pavalkyte "Burası Muş'tur" türküsünü seslendirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Numan kurtulmuş Binali Yıldırım Türkiye Meram Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title