Haberler

Şehrin Tarihi ve Turistik Değerlerini Öğreniyorlar

Güncelleme:

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Malatya'nın tarihi ve turistik değerlerinin tanıtılması amacıyla hayata geçirilen MiniaMalatya projesindeki eserler, ilgi odağı oluyor.

İlkokul öğrencileri, sınıfça gelip eserleri ziyaret ediyorlar.

Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı'nda ziyarete açılan Minia Malatya projesinde 8 tarihi ve turistik eser yer alıyor. Proje kapsamında; Arapgir'de bulunan ve Çanakkale Cephesi Baş Komutanlarından Cevat Çobanlı Paşa'ya ait Çobanlı Konağı; Battalgazi'deki Selçuklu eseri Ulu Camii ve Osmanlı dönemi eseri Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı; Darende Somuncu Baba Külliyesi; Hekimhan'daki Taş Han; Merkez Beşkonaklar ve Yeni Camii ile Pütürge yakınındaki Nemrut Dağı heykellerinin minyatür maketleri sergileniyor. Her eserin yanında, eserle ilgili Türkçe ve İngilizce bilgilendirme levhaları bulunuyor.

Ücretsiz olarak görülebilen Minia Malatya eserlerini çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor. Ziyaretçiler arasında ilkokul öğrencileri de yer alıyor. Sınıfça Minia Malatya'yı ziyaret eden öğrenciler, eserlerle ilgili bilgi sahibi oluyor. Malatya'nın değerlerini tanıyan öğrenciler, keyifli bir gezinti yapmanın tadını çıkarıyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Paşa Çanakkale Arapgir Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title