Haberler

Şehrin Ateşi Sona Erdi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Şehrin Ateşi’ sloganı ile düzenlenen 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sona erdi.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından 'Şehrin Ateşi' sloganı ile düzenlenen 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı sona erdi.

Çalıştayın son gününde çalışmalar Malhatun Sokak'ta gerçekleştirilirken, vatandaşların yoğun ilgisi devam etti. Çalıştay alanına kurulan stantları gezen vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını da dikkatle izledi. Vatandaşlardan bazıları çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verirken, bazıları ise kurulan stantlardan seramik eşya satın aldı. Çocukların da çalıştaya olan ilgisi son günde devam etti. Çalıştay alanını gezen minikler çalışmalara katılarak, seramikle tanışma fırsatı buldu.

Farklı pişirim teknikleri uygulandı

Alt teması 'Küllerinden Yeniden Doğmak: Zümrüd-ü Anka' olan 2. Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'na 4'ü uluslararası 18'i yerli olmak üzere toplamda 22 sanatçı katıldı. Çalıştaya katılan sanatçılar, çalıştay boyunca Raku Pişirimi, Obvara Pişirimi, Naked Raku Pişirimi, Saggar Pişirimi, Lüster Pişirimi ve Mısır Pastası gibi pişirim teknikleri uyguladı.

Çalıştay boyunca hazırlanan fırınlarda üretilen seramikler 21 Ağustos Pazar günü saat 18.00'de Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı'nda sergilenecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title