Haberler

Şehrin Ateşi'nde 2'nci Gün Tamamlandı

Odunpazarı Belediyesi tarafından Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 2’nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı’nda ikinci gün tamamlandı.

Odunpazarı Belediyesi tarafından Şehrin Ateşi sloganı ile düzenlenen 2'nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nda ikinci gün tamamlandı.

Alt teması "Küllerinden Yeniden Doğmak: Zümrüd-ü Anka" olan 2'nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nda, sanatçılar farkı pişirim teknikleri uyguluyor. Dördü uluslararası 18'i yerli olmak üzere toplamda 22 sanatçının yer aldığı 2'nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nın ikinci gününde çalışmalar Malhatun Sokak'ta gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgisi çalıştayın ikinci gününde de devam etti. Çalıştay alanına kurulan stantları gezen vatandaşlar, sanatçıların çalışmalarını da dikkatle izledi. Vatandaşlardan bazıları çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verirken, bazıları ise kurulan stantlardan seramik eşya satın aldı.

Çocuklar çalıştayın en büyük takipçileri oldu. Çalıştayın başladığı günden beri sanatçıların çalışmalarını büyük bir beğeni ve merakla izleyen çocuklar, zaman zaman çalışmalara da katıldı. Odunpazarı Belediyesi Kreş Müdürlüğü'ne bağlı Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Ihlamurkent Gündüz Bakımevi ve Kreş'i öğrencileri de, çalıştayın ikinci gününde sanatçıları yalnız bırakmadı. Çalıştay alanına gezen Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Ihlamurkent Gündüz Bakımevi ve Kreş'i öğrencileri, çalışmalara katılarak seramik hamuruna şekil verdi. Zeytindalı Çocuk Merkezi ve Ihlamurkent Gündüz Bakımevi ve Kreş'i öğrencileri seramik hamurundan kuş yaptı. Çalıştay sonrasın pişirilecek olan bu kuşlar, daha sonra sahiplerine teslim edilecek.

2'nci Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Teknikleri Çalıştayı'nın üçüncü gününde Malhatun Sokak'ta devam etti. 21 Ağustos 2016 Pazar günü ise çalıştay boyunca hazırlanan fırınlarda üretilen seramikler, saat 18.00'da Kurşunlu Külliyesi Kervansarayı'nda sergilenecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Belediyesi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title