Haberler

"Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık"

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Konya'daki 17 yıl önce bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51'e çıkarttık. Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık." dedi.

Etyemez, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ü ziyaretinde, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin ülkenin geleceğinin temeli olduğunu belirten Etyemez, bunun için de üreten, sorgulayan, vatanına ve milletine sevdalı nesiller yetiştirmekten geçtiğini ifade etti.

Milletvekili Etyemez, eğitime yatırımın, geleceğe yatırım olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Konya'daki 17 yıl önce bin 190 olan okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki okul sayısını 2 bin 51'e çıkarttık. Şehrimize 11 bin 787 yeni derslik kazandırdık. Öğrencilerimizin daha az kişilik ferah sınıflarda kaliteli eğitim almasını sağladık. Ülkemiz bütçesinin önemli bir kısmını eğitim öğretime ayırarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesini 7,5 milyardan, 114 milyar liraya çıkarttık. Okullarımızın teknolojik alt yapısını yenilerken meslek liselerine ayrımcılık yapılmasına neden olan katsayı sistemini sona erdirdik. Kitapları öğrencilerimize ücretsiz dağıtırken, kitaplardaki ideolojik unsurları ayıkladık. Şüphesiz eğitim sistemimizin temel direği evlatlarımızı geleceğe hazırlayan, ülkemizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizdir. Son 17 yılda 632 bin öğretmen ataması yaparak eğitim kadromuzu daha da güçlendirdik."

Seyit Ali Büyük de yürüttükleri çalışmalar hakkında Etyemez'e detaylı bilgi verdi.

Etyemez daha sonra Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar ve AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Sami Sağdıç'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title