Haberler

Şehitlik'te Anı Evi Kurulacak

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Şehitlik Bahçesi İçine Yapılmasına Karar Verilen Şehitler Müzesi ve Anı Evi'nin Temeli Atıldı.

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Şehitlik bahçesi içine yapılmasına karar verilen Şehitler Müzesi ve anı Evi'nin temeli atıldı.

Törene Vali Veysel Dalmaz, Milli Savunma İç Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral Fahri Erenel, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile askeri ve mülki amirler ile Şehit yakınları ve Gaziler katıldı.

Törende ilk olarak konuşan İl Özel İdare Şube Müdürü Özcan Duman, 130 metre kare tek katlı bir bina müzenin olacağını söyledi. Binanın içerisinde sergi salonu, depo ve görevli odası bulunacağını kaydeden Duman, 3 ay içinde inşaatın bitirilerek. Açılış yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Türkiye'de ilk kez Şehitler anı Evi adı altındaki müzenin yapılmasına önayak olan Sivas Garnizon eski Komutanı ve Milli Savunma İç Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral Fahri Erenel ise "İki yıl görev yaptığım Sivas'ta bulunmaktan gurur duyuyorum. Türkiye de ilk kez bir şehitlikte müze açıyoruz. Amacımız yeni nesile ölenlerin yaptıkları kahramanlıkları hatırlatmaktır" dedi.

Vali Veysel Dalmaz ise "Vatanı uğruna seve seve canını vermiş olan şehitlerimiz anılacak ve yeni nesile ders olacak. Şehitlik mertebesi mertebelerin en büyüğü. Onlar adına bir sorumluluğun yerine getirilmiş olması bizi çok mutlu etti" dedi.

Şehit Aileleri Derneği yanında bulunan elli metre kare olan müzenin buraya taşınılacağı belirtildi.

Temel atma töreni gerçekleştirildikten sonra protokol şehit mezarlığına onların anısına karanfil bıraktı.

Ayrıca Vali Veysel Dalmaz açılışın da 30 ağustos Zafer Bayramında yapacaklarını söyledi.

(İG-SE-Y) 20.05.2008 17:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title