Haberler

Şehitlerin "Emaneti"Ne Eğitim Desteği

Adana'da yabancı dil kursu veren bir eğitim merkezi, terörle mücadele sırasında canlarını ortaya koyan ve bu uğurda şehit veya gazi olan güvenlik güçlerinin çocukları için tam burs imkanı sağlarken, merkez girişine "Çocuklarımızın kurs ücreti babaları tarafından fazlasıyla ödenmiştir" yazılı...

Adana'da yabancı dil kursu veren bir eğitim merkezi, terörle mücadele sırasında canlarını ortaya koyan ve bu uğurda şehit veya gazi olan güvenlik güçlerinin çocukları için tam burs imkanı sağlarken, merkez girişine "Çocuklarımızın kurs ücreti babaları tarafından fazlasıyla ödenmiştir" yazılı afiş asıldı.

Merkezin ortaklarından Esra Tırpan Kule, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman farklı sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini, fırsat buldukça da şehit ailelerini ve gazileri ziyaret ettiklerini belirtti.

Şehit ve gazilere vefa borçları bulunduğunun altını çizen Kule, terörle mücadelede şehit ya da gazi olan asker ve polislerin çocukları için ücretsiz olarak yabancı dil eğitimi verme kararı aldıklarını söyledi.

Kule, herkesin ülkesi için elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini ifade ederek, "Herkesin ülkesine hizmet etme şekli farklıdır. 'Ülkeme nasıl daha iyi hizmet ederim', 'Bir eğitimci olarak biz ne yapabiliriz' diye düşünürken bu fikir aklımıza geldi." diye konuştu.

Eğitim merkezinin girişine "Çocuklarımızın kurs ücreti babaları tarafından fazlasıyla ödenmiştir." yazılı afiş asan Kule, duyuru yaptıktan sonra kendilerine başvuran 3 şehit çocuğunun merkezde eğitime başladığını bildirdi.

Kule, bu sayının daha da artmasını istediklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Hiçbir şehit veya gazi çocuğunu kontenjanımız doldu diye göndermemiz söz konusu değil. Gelen yavrularımıza 'Başımızın üstünde yerin var' diyerek kayıtlarını yapıyoruz. Yemek ve servislerini karşılamak suretiyle şehit ve gazilerimizin evlatlarına ücretsiz eğitim veriyoruz. Onları sadece akademik olarak yetiştirmiyor aynı zamanda hayata hazırlıyoruz."

Şehit çocuklarının daha çok küçük yaşta farklı yerlerdeki terör saldırıları nedeniyle babalarını kaybetmenin acısını fazlasıyla yaşadıklarını dile getiren Kule, onlara eğitimin yanı sıra moral desteği de vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kule, geçen yıl merkezden eğitim alan bir şehit çocuğunun içine kapanık halinin dikkatlerini çektiğini aktararak, "Şehit çocuğumuzu önce birebir eğitime aldık. Onunla yakından ilgilendik ve bir kaç hafta sonra yüzünde gülümsemeyle ve hocalarına sarılarak evine gitmeye başladı. Her şeyin ders olmadığını anlattık. Bir şehit çocuğumuzu daha kazandık." ifadelerini kullandı.

Kule, şehit çocuklarının da aldıkları eğitim ve kararlılıklarıyla büyüdüklerinde ülke için çok faydalı işler yapacaklarına inandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title