Haberler

Şehitlerin Adı Tuşba'da Yaşatılacak

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, "Allah'ın izniyle memleketimizde vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve dinimiz için şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin ismini Tuşba'nın her köşesinde yaşatacağız." dedi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Meclisinin aldığı kararla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen polis ve vatandaşların isimleri, ilçede yaptırılan parklarda yaşatılacak.

Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, şehit ailelerini ziyaretinde, vatan için şehadet şerbeti içen şehitlerin isimlerini yaşatacaklarını söyledi.

Şehitlere vefa borcunu ödemek ve isimlerini yaşatmak amacıyla Tuşba Belediyesi Meclisinin karar aldığını ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:

"Yapılan eserlere aziz şehitlerimizin isimleri verilecek. Sürekli şehit ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Aldığımız kararın ardından şehit ailelerimizi tekrar ziyaret ederek birkaç müjde de verdik. İlk olarak Kalecik TOKİ'de yaptığımız parkımıza Şehit Soner İdil Spor Tesisleri ve Parkı olarak belirledik."

Özgökçe, yakın zamanda devlet büyüklerinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı'nı açacaklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Açılış hazırlıklarını yapıyoruz. Ondan sonra sizlerle istişare ederek şehit kardeşlerinizin isimlerini yapacağımız yerlere vereceğiz. Allah'ın izniyle bu memleketimizde vatanımız, bayrağımız, milletimiz ve dinimiz için şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin ismini Tuşba'nın her köşesinde yaşatacağız. Rabbim onlardan razı olsun. Evlatlarımız bu memleket için şehit oldular ve Allah'ın izniyle inanıyoruz ki bizlere de şefaat edeceklerdir."

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Özgökçe Tuşba Politika Güncel Haberler

title