Haberler

Şehitleri Anma Töreninde Duygulanan Lise Öğrencisi Bayıldı

Adana'da "18 Mart Şehitleri Anma Günü" Dolayısıyla Düzenlenen Törende, Muhabere Binbaşı Can Sert'in Konuşması Sırasında Bir Lise Öğrencisi Baygınlık Geçirirken, Şehit Anneleri ve Yakınları Gözyaşlarını Tutamadı.

Adana'da "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla düzenlenen törende, Muhabere Binbaşı Can Sert'in konuşması sırasında bir lise öğrencisi baygınlık geçirirken, şehit anneleri ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Adana Asri Mezarlığı'ndaki Şehitlik Anıtı önünde "18 Mart Şehitleri Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Adana Valiliği, 6. Kolordu Komutanlığı ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurumlar, anıta çelenk bıraktı. Muhabere Binbaşı Can Sert yaptığı konuşmada, Türk ulusunun Kore'de, Kıbrıs'ta, Çanakkale'de son olarak da Kuzey Irak'ta şehitler verdiğini söyledi. Şehitlerin canlarını hiçe sayarak vatanlarını koruduğunu ve 18 Mart 1915 yılında Çanakkale Savaşı'nda Türk ulusunun esir düşmeyeceğinin dünyaya haykırıldığını belirten Sert, "Vatan evlatları vatan, namus ve özgür yaşamak için gözünü kırpmadan şehit olmuştur. Bu vatan evlatları sayesinde Türk ulusu sonsuza kadar yaşacaktır. Şehit olan arkadaşlarımız yanımızdan ayrılsa da birlik ve beraberliğimiz kalplerimizde hep devam edecektir" dedi.

Binbaşı Sert'in konuşması sırasında duygulanan bir lise öğrencisi baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrenciye Şehitlikte hazır bulunan 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Şehit anneleri ile yakınları ise tören sırasında gözyaşlarını tutamadı. Konuşmanın ardından Vali İlhan Atış, anıt defterine "Şehitleri Anma Günü" ile ilgili duygularını yazdı. Ardından Şehitlik gezilerek, şehitlerin mezarları başında dualar okundu.

Törene; Vali İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

(FK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title