Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. Yılı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı, Serik'te törenlerle kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı, Serik'te törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı'nın ilk töreni Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki törene Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Serik'teki ikinci tören Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kaymakam Haluk Şimşek, "Bu vatan uğruna şehit olmuş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk tarihinin birçok dönüm noktaları vardır. Çanakkale Savaşı da bunların en önemlilerinden birisidir." dedi.

Çanakkale'de Harbiye'den, Tıbbiye'den, bütün diğer okullardan savaşa katılan kuşakların şehit olduğunu hatırlatan Şimşek, "Bütün ülkenin katıldığı bu savaşta birçok şehit verdik. Çanakkale'de destan yazan bu millet daha sonra da Kurtuluş Savaşı'nı kazanmıştır. Bu yüzden hepimizin Çanakkale'yi görmemiz lazım." dedi.

Törende Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerinin sunduğu oratoryo izlendi. Çanakkale türkülerinin söylenmesi ve Kaymakam Haluk Şimşek ile Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan tarafından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Ramazan Çalık Haluk Şimşek Politika Güncel Haberler

title