Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Acehan, mesajında, Çanakkale Zaferi'nin tarihin en şanlı zaferlerinden biri olduğunu kaydetti.

Türk milletinin tarihinin Çanakkale Zaferi gibi şanlı zaferlerle dolu olduğunu hatırlatan Başkan Acehan, Çanakkale Zaferi'nden sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde bu milletin gerektiği zaman vatanı için neler yapabileceğini gösterdiğini vurguladı.

15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi Çanakkale'de de vatanı için yedi düvelle çarpışan yüz binlerce vatan evladının gözlerini kırpmadan ölüme yürüdüğünü anımsatan Başkan Acehan, "Vatanını aziz bilip canlarını feda eden, şanlı tarihimize bu büyük zaferi yazdıran 250 bin şehidimiz ile birlikte darbe girişiminde ve bugüne kadar vatanımızın her köşesinde şanlı bayrağımızın dalgalanması için canlarını gözlerini kırpmadan veren tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum." diye konuştu.

Başkan Acehan, şunları kaydetti:

"Çanakkale sadece bir zafer değil aynı zamanda bu topraklarda yaşanan kardeşliği, tek vücut ve tek yürek olma bilincini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Dünya tarihini masa başında değiştireceğini düşünen birçok millet Türk milletinin birbirine kenetlenmesini, vatanı ve şerefi için ölüme nasıl yürüdüğünü görmüştür. Bu milletin vatanını böldürüp esaret altında kalmaktansa gözünü kırpmadan öleceğini Seddülbahir'de, Anafartalar'da, Çanakkale'nin her bir cephesinde kanıtlamıştır. Bu millet, bu coğrafya binlerce yıl geçse de Çanakkale ruhundan asla ödün vermeyecektir. Bunun en son örneğini terör örgütü FETÖ üyelerinin giriştiği 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha göstermiştir. Bugün bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyenler şunu unutmasın; 102 yıl önce nasıl yedi düvele karşı tek yumruk olmuşsa bugün de aynı şekilde şerefi, onuru ve vatan toprağı için dimdik ayaktadır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak ve sorunlarını paylaşmak bizim için bir onur ve vefa borcudur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Tuncay Acehan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title