Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Milletimizde 'Çanakkale ruhu' olduğu müddetçe, bu coğrafyalardan her türlü terörü Allah'ın izniyle def edeceğiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Milletimizde ' Çanakkale ruhu' olduğu müddetçe, bu coğrafyalardan her türlü terörü Allah'ın izniyle def edeceğiz" dedi.

İnceöz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bugün Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bugünün şanlı tarihe altın harflerle kazınan destansı bir kahramanlığın yıl dönümü olduğunu hatırlatan İnceöz, 101 yıl önce aziz Türk milletinin 7 düvele karşı bir var oluş savaşı verdiğini ve alnının akıyla galip geldiğini vurguladı.

İnceöz, Türk milletinin Çanakkale'de 18 Mart 1915 günü tüm yokluklara, imkansızlıklara rağmen birlik-beraberlik içinde ve iman gücüyle tüm dünyaya 'Çanakkale geçilmez' dedirttiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"18 Mart, ülkenin dört bir köşesinden çoluk-çocuk, genç-ihtiyar, kadın-erkek demeden vatanı ve milleti için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı eşsiz bir zafer demektir. Yalnızca bir askeri başarı değil, aynı zamanda necip milletimizin topyekun ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş demektir.

Farklı milletlere mensup insanların yan yana, koyun koyuna yattığı ve bu yönüyle tüm dünyaya emsal teşkil eden Çanakkale demektir.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü vesilesiyle tekrar hatırlatmak isterim ki; bizler millet olarak İstiklal Şairimizin 'Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor' diye bahsettiği ve kanıyla bu toprakları vatan kılan aziz şehitlerimizi daima minnetle, şükranla anacağız. Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz."

Bu önemli günde Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirten İnceöz, "Bu cennet vatan üzerinde kirli oyun ve hesaplar peşinde koşan, insanlıktan nasibini almamış teröristleri ve onların destekçilerini ise lanetliyorum. Herkes bilsin ki vatandaşlarımız müsterih olsun ki, necip milletimizdeki 'Çanakkale ruhu' olduğu müddetçe, bu coğrafyalardan her türlü terörü Allah'ın izniyle def edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İlknur İnceöz Çanakkale AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
title