Haberler

Şehitler Diyarında "15 Temmuz Şehitleri" Anısına Fidanlar Büyüyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Orman Fidan Şefliği ekipleri 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına oluşturulacak hatıra ormanı için fidan yetiştiriyor.

HÜSEYİN DEMİRCİ - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Orman Fidan Şefliği ekipleri 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına oluşturulacak hatıra ormanı için fidan yetiştiriyor.

İlçede her yıl 67 dekarlık fidan üretme alanında yetiştirilen yaklaşık 1,5 milyon fidan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde başta Kars, Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Ağrı olmak üzere birçok yerdeki ağaçlandırma sahalarına dikiliyor.

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, kadınların da bulunduğu 60 kişilik İŞKUR çalışanı, bu sene yaklaşık 30 bin fidanı 15 Temmuz demokrasi şehitleri için oluşturulacak ormanlık alan için yetiştiriyor.

Fidanlık Şefi orman mühendisi Fatih Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Orman Fidanlık Şefliği olarak her yıl sarıçam, huş, karaağaç, kuşburnu, ladin ve ahlat olmak üzere altı türde 1,5 milyon fidan üretimi yaptıklarını söyledi.

TYÇP kapsamında, 60 kişilik işçi ekibiyle doğunun güzel illeri için güzel fidanlar ürettiklerini belirten Kılıç, 15 Temmuz şehitleri anısına yapılacak orman için de üretim gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Kılıç, şehitler anısına oluşturulacak orman için hummalı bir çalışma içerisine girdiklerini dile getirerek, "İşçilerimiz gayretle işlerini yapıyor. Fidanı üretirken sevgilerini, emeklerini veriyor. Şu an ilçede '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Ormanı' olarak yapılacak alan için işçilerimiz fidan büyütüyor. Biz de oraya en güzel fidanlarımızı dikmeyi planlıyoruz. Onun için hummalı bir çalışma başlattık." diye konuştu.

"Büyüttüğümüz her fidan bir şehidimizdir"

Kılıç, 30 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade ederek, "Şehitlerimiz için oluşturulacak ormanlık alana dikilmesi planlanan yaklaşık 30 bin fidanla karışık orman yani güzel bir orman kurmayı planlıyoruz. İnşallah hayırlı güzel bir çalışma olacak." dedi.

İşçilerden Sibel Çelik de 15 Temmuz şehitleri için ürettikleri fidanların kendilerini çok heyecanlandırdığını vurgulayarak, "Şehitlerimiz için ürettiğimiz fidanlara duygularımızı katarak daha özenle çalışıyoruz. Her büyüttüğümüz bir fidan bir şehidimizdir. Buradan bütün şehitlerimize,15 Temmuz şehitlerimize rahmet diliyor saygıyla anıyorum." şeklinde konuştu.

Çalışanlardan Abdulkadir Bingöl ise ağacın beşikten mezara kadar ihtiyaç olduğunu anımsatarak, "Bu fidanları şehitlerimiz, torunlarımız için üretiyoruz. Biz de şehit olabilirdik. Biz de onlar için çocukları için geleceğimiz için fidan dikeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sarıkamış Erzurum Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title