Haberler

Şehitkamilli Hanımların Eğitim Aşkı

Şehitkamil Belediyesi Mevlana Sosyal Tesisinde bayanlara yönelik okuma yazma kursunun birinci kursunu başarıyla tamamlayan 17 bayan kursiyer, sertifikalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun elinden aldı.

Şehitkamil Belediyesi Mevlana Sosyal Tesisinde bayanlara yönelik okuma yazma kursunun birinci kursunu başarıyla tamamlayan 17 bayan kursiyer, sertifikalarını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun elinden aldı.

Şehitkamil ilçesinde 7'den 77'ye her kesimin dahil olduğu ve sosyal yaşantının bir parçası haline gelen Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri, özellikle eğitim ve öğretime vermiş olduğu ağırlıkla birçok vatandaşın eğitimine katkı sağlarken, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu aile merkezleri ve etüt eğitim merkezleriyle de Gaziantep'in yarası olan eğitim sorununa çare oluyor. 12 aile merkezinde 234 yetişkin bayanın katıldığı okuma yazma kursları, AÇEV ile Şehitkamil Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği kurslarda 120 saat eğitim veriliyor.

ŞEHİTKAMİL SOSYAL TESİSLERİ EĞİTİM YUVASI

Okuma yazma kursunun birinci turunu başarıyla tamamlayan hanımlar, "Zamanında çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemedik. Belediyemizin okuma yazma kursunu duyunca hem gelip başvurumuzu yaptık ve düzenli bir şekilde kurslarımıza geldik. Daha önceleri hastanelere gideceğimiz zaman otobüslerin üzerindeki yazıları okuyamadığımız için gelen her otobüsü durdurarak nereye gideceğini soruyorduk ya da yanımızda sürekli birini götürmek zorunda kalıyorduk. Artık okumayı öğrendiğimiz için tek başımıza istediğimiz yere gidebiliyoruz. Okula yeni başlayan çocuklarımızın derslerinde yardımcı oluyoruz. Bu kursları açan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'ndan Allah razı olsun" dediler.

Sertifika töreni öncesi hanımlarla sohbet eden Başkan Fadıloğlu, "Sosyal tesisler sizin evinizdir, bizler buraları sizlere hizmet etmek için açtık. Sizlerde burada okuma kursuna gelerek okuma ve yazmayı öğrendiniz. Burada okuma yazma öğrenmeniz çok güzel, bundan sonraki kurlara da devam ettiğinizde daha iyi okuyup yazacaksınız. Bu azminizden dolayı hepinizi kutluyorum" dedi.

Sertifika töreninin ardından bayanlar Başkan Fadıloğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title