Haberler

Şehitkamil Devlet Hastanesinde Gastroenteroloji Bölümü Hizmete Girdi

Şehitkamil Devlet Hastanesi, yeni açtığı bölümlere bölgedeki beslenme alışkanlıkları dolayısıyla büyük ihtiyaç duyulan Gastroenteroloji'yi de ekledi.

2008 yılından bu yana Gaziantep ve çevre illerden gelen hastalara sağlık hizmeti veren Şehitkamil Devlet Hastanesi, yeni açtığı bölümlere bölgedeki beslenme alışkanlıkları dolayısıyla büyük ihtiyaç duyulan Gastroenteroloji'yi de ekledi.

Yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas organlarını konu alan gastroenteroloji; bu organların ülser, gastrit, sarılık (Hepatit B ve Hepatit C), siroz, spastik kolon (irritabl bağırsak sendromu: İBS), safra kesesi taşları ve iltihabı, pankreas iltihabı, mide bağırsak kanserleri, hemoroid (mayasıl, basur) gibi bilinen hastalıklarına çözüm arıyor.

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ayhan Balkan'ın, aynı zamanda Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak da görev yapacağı bildirildi.

Daha önce Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan Uzm. Dr. Ayhan Balkan, gastroenteroloji yan dal uzmanlığının ardından yeniden Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya başladı. Balkan, kısa süre önce de Başhekim Yardımcısı olarak atandı.

Balkan, sindirim sistemi hastalıklarının teşhisinde büyük önem taşıyan endoskopi ve endoskopik girişimler için yeni bir ünitenin hizmete girmesini sağladı.

Dr. Balkan, bu ünitede hem üst endoskopi, kolonoskopi, rektoskopi, karaciğer biyopsisi ve ultrason gibi işlemleri yapacak, aynı zamanda endoskopi eşliğinde yapılan biyopsi alınması, kanama kontrolü (skleroterapi), bant ligasyonu, polipektomi, PEG (mideye beslenme tüpü takılması) vb. tıbbi girişimleri de uygulayacak.

Bununla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı'ndan son teknoloji ürünü HD görüntü kalitesi ile önceki cihazlara ek olarak iki adet üst endoskopi, bir adet de kolonoskopi cihazı alındı. Yakın zamanda da ERCP (endoskopi ile safra ve pankreas kanallarının incelenmesi işlemi) cihazının alınması için de çalışmalar başlayacak. Bu cihazın alınması ile ünitemizde sağlık hizmeti olarak vatandaşlara sunulacak.

Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ömer Aykut, Sağlık Bakanlığı tarafından turizm hastanesi olarak görevlendirildiğini belirterek, "Bundan böyle yurt içinden gelen hastalarımızın yanında başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelecek hastalara da hizmet vereceğiz. Gastroenteroloji bölümünün da hastanemizde hizmete girmesiyle birlikte önemli bir eksikliğimiz daha giderilmiş oldu" diye konuştu.

Hastaların ihtiyaçları doğrultusunda yeni birim ve bölümler açmaya devam edeceklerini ifade eden Başhekim Aykut, şöyle devam etti:

"Yoğun bakım sayılarımızı hızla artırıyoruz. Bu yıl içerisinde cerrahi yoğun bakım, yeni doğan yoğun bakım ünitelerini hizmete açtık. Önümüzdeki günlerde de göğüs hastalıkları yoğun bakım ünitesini tamamlayarak hastalarımızın hizmetine sunacağız. Diğer taraftan hastanemize Kardiyovasküler Cerrahi gibi çok önemli bir üniteyi daha kazandırmanın çalışmalarını yapmaktayız. "

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title