Haberler

Şehitkamil Belediyesi El Beceri Kurslarının Yıl Sonu Sergisi Törenle Açıldı

Gaziantep metropol ilçe Şehitkamil Belediyesi 2007-2008 eğitim yılı El Beceri Kursları'nın yıl sonu sergisi ve sertifika töreni yapıldı.

Atatürk Spor ve Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Vali Yardımcısı Adem İnal, Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. 20 kurs merkezinde, 13 branşta eğitim verilen kurslara katılan bin 615 kişiden, bin 301 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Bilgisayar, İngilizce, Kuaförlük, Okuma-Yazma, Halı Oymacılığı, Sayacılık gibi 13 branşta açılan kurslarda hazırlanan ürünlerin sergilendiği serginin ardından, başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Serginin açılışını ise, Vali Süleyman Kamçı'nın eşi Ayşe Kamçı, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı'nın eşi Zerrin Özkarslı ve Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ın eşi Nazan Yılmaz birlikte yaptılar.

Törende bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, çağdaş bir şehircilik için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "El beceri ve meslek kurslarımız, ekonomik boyutu ve faydalarının yanı sıra, bizim üzerinde önemle durduğumuz sosyal boyutu ile genç kızlarımıza önemli bir hizmet sunmaktadır. Genç kızlarımız, bu kurslarda dayanışma ve yardımlaşmayı öğreniyorlar. Üzüntüyü ve sevinci birlikte paylaşıyorlar. Hiç bir destek almadan başarabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Hepsi birbirinden değerli olan el işlerini gelecek nesillere aktarma görevini üstleniyorlar. Bu sayede gelenek, görenek ve kültürel değerlerine duyarlı bir nesil ortaya çıkıyor. Belediye olarak, eğiten, üretime ortak eden ve balık tutmayı öğreten anlayışımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, katılımcılar hep birlikte kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları ürünleri gezdiler.

(TB-TB-Y) 03.06.2008 16:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title