Haberler

Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Başbakan Erdoğan: (3) "Ülkemizde mezhep ayrımı gayreti içinde olanlar da var. Reyhanlı bunun provasıdır, bunu Reyhanlı'dan gelen kardeşlerim çok iyi biliyorlar. Bütün failler yakalandı, bütün ifadelerinde de bunu açık açık ortaya koydular. Ama biz bu tuzağa da düşmeyeceğiz" "Bu ülkede mezhep kavgası eğer egemen olursa bundan Türkiye çok büyük yara alır. Biz, bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız ve Türkiye olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de mezhep ayrımı çıkarmak için gayret gösterenler bulunduğunu ve Reyhanlı'daki saldırıların bunun göstergesi olduğunu belirterek, "Ama biz, bu tuzağa da düşmeyeceğiz. Bu ülkede mezhep kavgası eğer egemen olursa bundan Türkiye çok büyük yara alır. Biz, bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız ve Türkiye olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Ankara Vilayetler Evi'nde şehit yakınları ve gazilere verilen iftar yemeğinde konuştu.

İktidara geldiklerinde Türkiye'de yolsuzlukların diz boyu olduğunu, şimdi de "Tamamen bitti" demediğini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde ben, 'faiz lobisi' derken boşuna demedim. Bir şeyler bildiğim için bunları söylüyorum, zira faiz dışı gelirlerle abad olan bir lobi var. Hani şu kredi kartları falan diyorsunuz ya, bunları almayın. Bunlardan ödediğiniz paralar, sadece bir bankayı vereceğim, isim vermiyorum, 600 trilyon bir yılda geliri, faizin dışında. Bunun yanında Ziraat, Halk, Vakıf üçünün bu yandan toplam gelir 600 trilyon. Oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunu görüyor musunuz? Kim ödüyor bu parayı? Zengin değil, benim fakir, fukara kardeşim. Allah selamet versin, bayılıyor da 'bir tane kredi kartı elime alayım' diye, onunla sanki hava atıyor. Ay sonu gelmeden maaş bitiyor, faizi, şunu, bunu vesaire. Oynanan oyun büyük, bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Herkes ayağını yorganına göre uzatmayı bir öğrense, o zaman onlar bu parayı göremeyecekler.

Bir tanesine açık söyledim, 'Allah aşkına, faizden elde ettiğin gelir tamam fakat bu faiz dışı elde ettiğin parayı gömüleceğin mezara doldursak o mezar almaz bunu. Ne yapacaksın bu parayı? Vatandaştan almayın bu paraları, komisyonları almayın...' Ama yok, doymazlar, diyorum ya onların gözünü ancak kara toprak doyuracaktır."

-"Sonuçta kardeşlik kazanacak, Türkiye kazanacak"-

Şehit yakını ve gazilere, "Sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımızdır" diye seslenen Başbakan Erdoğan, "Biz yere sağlam basıyoruz, kararlı gidiyoruz ve kararlı gitmeye devam edeceğiz. İnşallah ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar da tutmuyor. Çocuklarımızın, şehitlerimizin aziz hatıralarına gölge düşürmeyecek, onların ruhlarını muazzet etmeyeceğiz. Sonuçta inşallah kardeşlik kazanacak, Türkiye kazanacak" diye konuştu.

Artık Türkiye'de Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak, Roman diye bir ayrım olmayacağını, yaradılanı Yaradandan ötürü seveceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Ülkemizde mezhep ayrımı gayreti içinde olanlar da var. Reyhanlı bunun provasıdır, bunu Reyhanlı'dan gelen kardeşlerim çok iyi biliyorlar. Bütün failler yakalandı, bütün ifadelerinde de bunu açık açık ortaya koydular. Ama biz bu tuzağa da düşmeyeceğiz, çünkü bu ülkede mezhep kavgası eğer egemen olursa bundan Türkiye çok büyük yara alır. Biz, bu oyuna da gelmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız ve Türkiye olarak aydınlık yarınlara yürüyeceğiz" dedi.

İftara Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.İftarda hazır bulunan dernek başkanları Erdoğan'a hediye verdi. Bazı gazi ve şehit yakınları da iftar sonrası Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Reyhanlı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title