Haberler

Şehit Uzman Çavuş Ümit Eker İçin Tören Düzenlendi

Tunceli-Erzincan kara yolunda yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ümit Eker için Samsun'un Kavak ilçesinde tören düzenlendi.

Elazığ'dan hava yoluyla Samsun'a getirilen Uzman Çavuş Ümit Eker'in cenazesi, daha sonra Kavak ilçesine götürüldü. Cenaze önce şehidin Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önüne, buradan da tören için Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu başsağlığı dileklerini ifade ederek, ''Tüm hainlere hak ettikleri ders mutlaka verilecektir'' dedi.

Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe de şehit uzman çavuşun vatanı için canını verdiğini ifade ederek, herkese başsağlığı diledi.

Şehidin ailesinin kendilerine ''Vatan sağolsun, ve şehidin kanı yerde kalmasın'' dediğini belirten Tümgeneral Beştepe, ''Ümitlerimiz, Mehmetçiklerimiz oldukça, 'vatan sağ olsun' diyen analar, babalar ve eşler var oldukça, o vatan sağ olacak o bayrak inmeyecek. Şehidin kanının yerde kalması ise zaten söz konusu olamaz'' dedi.

Vatanı bölmeye kimsenin gücünü yetmeyeceğini de belirten Tümgeneral Beştepe, ''Bunu en iyi bu ülkenin çocuklarını kandırıp dağa süren, eline silah verip terörist yaparak maşa olarak kullananlar çok iyi bilirler'' diye konuştu.

Herkesin şehide karşı görevini yerine getirmek için alanda toplandığını belirten Tümgeneral Beştepe, şunları söyledi:

''Burada olmayan birileri de var. Onlara soruyorum, 'Erlerimiz ölüyor, subaylarımız nerede' diyenlere soruyorum. Sizler neredesiniz? Kaleminize fiyat biçenlerle pazarlıkta mısınız? Türk insanının arasına nifak sokmak için arayışta mısınız? Türk Silahlı Kuvvetlerini gammazlama ve aşağılama yarışında mısınız? Kulluk ettiğiniz, kulların dizinin dibinde misiniz? Terörü, bölücüleri, bozguncuları, onların destekçilerini savunduğunuzu Türk ulusu anlamıyor mu sanıyorsunuz. Subayların nerede olduğunu görmek istiyorsanız gideceğiniz yer bellidir. Yavru kuşlar kadar cesaretiniz varsa gidin oralara görün, sonra yazın.''

Daha sonra Yörgüç Paşa Camisi'ne getirilen cenaze, burada kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Kabalı köyüne götürüldü. Cenazenin taşınması ve tören sırasında terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title