Haberler

Şehit Uzman Çavuş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Giresun'un Alucra İlçesi Tepeköy Kırsalında, Güvenlik Güçleri ile Bir Grup PKK'lı Terörist Arasında Çıkan Çatışmada Şehit Olan Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı, Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

Giresun'un Alucra ilçesi Tepeköy kırsalında, güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Sadettin Yazıcı, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Sivas merkeze bağlı Güney köyünde yapılan cenaze törenine Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Veysel Dalmaz, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, AK Parti milletvekilleri Selami Uzun, Osman Kılıç, bağımsız milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güney Köy İlköğretim Okulu'na getirilen Şehit Uzman Çavuş Yazıcı'nın tabutunun yakınında bekleyen eşi Esma, büyük oğlu 3 yaşındaki Mustafa ile şehit babası Mehmet Hanifi Yazıcı'nin bitkin olduğu gözlendi. Bu arada köylüler ellerine Türk bayrakları alarak terörü lanetlerken, içerisinde 11 yaşındaki Rahime Toy isimli çocuğun bulunduğu çocuklar ve yetişkinler, şehidin arkasından ağıt yaktı.

Ardından bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karakaş, bir evladın daha kaybedilmesinin derin acısını duyduklarını belirterek, "Başta kahraman şehidimizin vakur ailesi olmak üzere, silah arkadaşlarına ve Aziz Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Türkiye, yıllardan beri başta bölücülük olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olağanüstü bir azim ve kararlılıkla mücadele etmekte, bu uğurda yıllardır binlerce insanını şehit vermektedir. Buna paralel olarak ocaklar sönmekte,

yavrular yetim kalmaktadır. Bu acıya rağmen Türk milleti ve devleti birlik ve bütünlük içerisinde yoluna devam etmektedir" dedi.

Şehide de seslenen Karakaş, "Aziz şehidim ve sevgili silah arkadaşım. Ebedi istirahatgahında rahat uyu. Şehadet mertebesine ulaşan diğer kahramanlarımız gibi de birlik ve beraberliğin güvencesi olarak sonuna kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceksin. Seni ve senin gibi verdiğimiz binlerce şehidi asla unutmayacağız. Senin kahramanlığın, fedakarlığın ve bu vatan için yaptığın bizlere örnek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından cenaze namazı kılındı ve askerler ile köylüler tarafından omuzlara alınan şehidin tabutu, köy mezarlığına kadar tekbirler ile terörü lanetleyen sloganlar eşliğinde götürüldü. Okunan Kur'an sonrasında şehidin mezarına toprak atan Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri, dua okudu. Ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, şehit babası Mehmet Hanifi Yazıcı'ya oğlunun tabutunun sarıldığı Türk bayrağı ile şehadet belgesini verdi.

(İG-MÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title