Haberler

Şehit Tuncer Çeliker Yibo'dan Bir 1 Günde 3 Etkinlik (Fotoğraflı

Şarkışla Şehit Tuncer Çeliker Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), bir günde 3 ayrı etkinlik gerçekleştirerek takdir topladı.

Okul bahçesinde, belediyeden alınan çadır içerisinde oluşturulan kermesin açılışına, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Uğurer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, BBP Sivas milletvekili adayı Çetin Aygün, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermesi düzenleyen öğretmenler ve öğrenciler, misafirlere kendilerinin ve velilerinin hazırladığı yemekleri ikram etti. Yemek sonrası Hatice Günaçar isimli ev hanımı, "Madem kermes, herkes yardımcı olmalı" diyerek davetlilerden para topladı.

Daha sonra okulun salonunda teknoloji tasarım sergisi açıldı. Okul müdürü Mustafa Tahsin, sergi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, kurdeleyi kesmeden önce yaptığı konuşmada, faaliyetlerde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Birçok yerde sergiler açılıyor, ama ben YİBO'ların farklı işler yaptığına inanıyorum. Henüz sergiyi gezmedik, ama içeride çok farklı ürünlerle karşılaşacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Sergide, öğrencilerin "HOP" adını koydukları, 10 saniyede katlanıp toplanan çocuk giysisi ilgi gördü. Kaymakam ve beraberindekilere, giysinin katlanıp açılışını gösteren öğrenciler, yaptıkları ürünü profesyonelce anlattı.

Tasarımın tamamen kendilerine ait olduğunu belirten öğretmen Alper Kargıcı, tasarım hakkında bilgi verdi. Kargıcı, öğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Öğrencilerden Tansu Çelik ve Sümeyye Çevik de ziyaretçilere giysinin nasıl katlanarak küçüldüğünü ve nasıl açıldığını göstererek, anneler için düşünülmüş bir kolaylık olduğunu belirtti.

Çelik ve Çevik, "Anneler dilerse bu çocuk giysilerini toplayarak ceplerinde taşıyabilir, gerek duydukları anda ipin ucunu çekerek kullanmaya hazır hale getirebilirler" ifadelerini kullandı.

Serginin gezilmesinin ardından okulun çok amaçlı salonuna geçildi. Burada düzenlenen yıl sonu programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul müdürü Mustafa Tahsin, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Bir yıl nasıl geçti" adlı slayt gösterisinin ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
title