Haberler

Şehit Teğmen'in Kız Kardeşi: Ne Olur Uyan Ağabey

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sürdürülen operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in cenazesi, helallik alınmasının ardından Kurşunlu Camisine götürüldü.

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sürdürülen operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen  Altuğ Pek'in cenazesi, helallik alınmasının ardından Kurşunlu Camisi'ne getirildi. Yaklaşık 15 bin kişi, şehidi uğurlamak için caminin içi, çevresi ve yakınındaki Atatürk Meydanı'nı doldurdu. Evlerin pencereleri, balkonları ve çatılarının da dolduğu görüldü. Şehidin babası Mehmet Pek, annesi Fatma Pek ve kız kardeşi Aliye Pek ile erkek kardeşleri Ali Pek ve Alper Pek törenden yarım saat önce camiye geldi. Gözyaşını tutamayan kız kardeş Aliye Pek ile baba Mehmet Pek'in ayakta durmakta güçlük çektiği, subayların kollarında güçlükle ilerleyebildiği görüldü.

TERÖRE LANET OKUNDU

Cenaze törenine katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre lanet yağdırdı. 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehidim hakkını helal et bize' sloganları atıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan, AK Parti Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, çeşitli partilerin temsilcileri ile askerlerde cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyasi parti başkanları şehit cenazesine çelenk gönderdi.

'ACI DAYANILACAK GİBİ DEĞİL'

Törene katılan Aksaz Grup Komutanlığı, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda görevli subaylar; baba Mehmet Pek ile ailesine başsağlığı diledi. Baba Mehmet Pek cevaben "Komutanım vatan sağ olsun. Bu evlat benim de bu vatanımızın da evladı. Ama acı dayanılacak gibi değil, sizler sağolun" dedi.

BİNAYA DEV PANKART ASILDI

MHP Menteşe İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya Şehit Teğmen Pek'in fotoğrafının üzerinde bulunduğu "Şehidim anam dedin babam dedin atam dedin bayrağa, hem al bayrak oldun hem de bayrakta al" yazılı dev pankart asıldı.

Cenaze öncesi şehidin aile fertlerinin, Türk bayrağına sarılı tabutun önüne konulan Altuğ Pek'in fotoğrafına sessizce uzun uzun baktığı görüldü. Kurşunlu Camisi'nde öğlende kılınan cenaze namazı sonrası şehit Pek, alkışlar eşliğinde Yeni Şehir Mezarlığı'nda bulunan Muğla Şehitliği'nde toprağa verildi. - Cenazesi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title