Haberler

Şehit Savcı Kiraz, Memleketi Mersin'de Anıldı

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, mesleğinin ilk yıllarında staj yaptığı Mersin Adliyesi önünde anıldı.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, mesleğinin ilk yıllarında staj yaptığı Mersin Adliyesi önünde anıldı.

Adliye önünde toplanan çok sayıda savcı, hakim ve avukat, Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra basın açıklaması yapan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, saldırıyı nefret ve şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kiraz'ın şehit olduğu haberinin yüreklere kor gibi düştüğünü aktaran Yıldırım, "Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır" dedi.

Menfur saldırıyı, Türkiye'de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimi olarak nitelendiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu saldırı, alçakça bir terör eylemidir. Terörün inancı ve felsefesi olmaz. Terör, düşüncenin öz suyunu emer ve kanla beslenir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel, her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi, aynı kararlılıkla meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar, yargı mensuplarımızı çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve onları yıldıramayacaktır."

Yıldırım, Kiraz'a Allah'tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınlarına, yargı camiasına sabır ve metanet diledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de gazetecilere, Türkiye'nin, "alçak bir terör saldırısıyla sarsıldığını" kaydetti.

Kiraz'ın, mesleğe ilk başladığı yıllarda Mersin'de staj yaptığını aktaran Antmen, "Çoğumuzun yakından tanıdığı bir hukukçu. Babası ve amcası yıllarca Mersin Adliyesi'ne emek veren arkadaşlarımız. Bu, acımızı kat be kat arttırıyor" diye konuştu.

Yargı camiasını bütün olarak gördüklerini ve bu saldırının demokrasiye yapıldığını kaydeden Antmen, avukatlık mesleğine yöneltilen bazı söylemlerin ise acı olduğunu sözlerine ekledi.

Antmen, baba Hakkı Kiraz'ın geçmiş yıllarda kadastro mahkemesinde yazı işleri müdürü, amca Sefer Kiraz'ın da iş mahkemesinde memur olarak görev yaptığını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Selim Kiraz Mustafa Yıldırım Alpay Antmen Mersin Yerel Haberler

title