Haberler

Şehit Polislerin Adı Kütüphanelerde Yaşatılacak

Aydın'da Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleriyle iki okulda oluşturulan kütüphanelere Aydınlı şehit polis memurları Mehmet Sepetçi ile Ramazan Tavşancı'nın ismi verildi.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, gazetecilere yaptığı açıklamada, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün öğrencilere yönelik sürdürdüğü program kapsamında iş birliği yaparak "Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere" projesini hayata geçirdiklerini, Efeler Ortaokulu ve Yedieylül İlkokulundaki kütüphanelerin kitap çeşitliliği ve fiziki açıdan daha kullanılabilir duruma getirildiğini söyledi.

Efeler Ortaokulundaki kütüphaneye 2001 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı korurken şehit olan polis memuru Mehmet Sepetçi'nin, Yedieylül İlkokulundaki kütüphaneye ise 2008 yılında terör örgütü PKK'nın servis otobüsüne yönelik saldırısında şehit düşen polis memuru Ramazan Tavşancı'nın adının verildiğini aktaran Töre, böylelikle kütüphanelerin daha anlamlı hale getirildiklerini vurguladı.

Töre, ülkenin bütünlüğü için şehit olan güvenlik güçlerini rahmetle andıklarını, adlarına bir değil, bin kütüphane yapılsa da kendilerine olan borçların ödenemeyeceğini kaydetti.

Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Akdağ da şehitlerin anılarının yaşaması amacıyla isimlerinin verildiği kütüphanelere giren öğrencilerin, her defasında şehitleri anacağını belirterek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ileride başarılar kazanması için çok okuması gerekiyor. Kitap okuma alışkanlığını çocuklarımıza kazandırmak için, Polis Roman El Ele Daha Güzel Günlere projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa iki okulda kütüphaneler hayata geçirildi." ifadelerini kullandı.

Seda Tavşancı ise şehit eşinin adının Yedieylül İlkokulundaki kütüphaneye verilmesinin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın." dedi.

Konuşmaların ardından her iki okuldaki kütüphaneler hizmete açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Pervin Töre Diyarbakır Aydınlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title