Haberler

Şehit Polisler Fehmi Şahin ve Ali Koç Son Yolculuğuna Uğurlandı

Iğdır’daki terörist saldırıda şehit düşen polis memurlarından Fehmi Şahin ve Ali Koç için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi.

Iğdır'daki terörist saldırıda şehit düşen polis memurlarından Fehmi Şahin ve Ali Koç için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Devletin zirvesinin uğurladığı şehitlerin cenaze törenine katılan polis memurları şehit arkadaşlarının tabutu başında gözyaşlarını tutamadı.

Iğdır'da PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin (42) ve Ali Koç (27) için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit Fehmi Şahin'in eşi Çiğdem, 11 yaşındakı oğlu yağız, annesi Nezahat ile yakınları katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yapan şehit polis memuru Fehmi Şahin'in kanser hastası olan babası Faruk Şahin'in 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Şehit Ali Koç'un eşi Nurcan ve 1.5 yaşındaki kızı Amina, annesi Emine, babası Mithat Koç ve yakınlarının katıldığı törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, İçişleri Bakanı Selahattin Altınok, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile şehit ve gazi yakınları, milletvekilleri, bazı ülkelerin Ankara'da görev yapan büyükelçileri ve askeri ataşeleri, Ankara Garnizonu'nda görevli general, subay ve astsubaylar, emniyet mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"RABBİM SENİ EN GÜZEL YERDE AĞIRLASIN"

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehit ailelerine taziyelerini sundular. Oğlunun acılı haberinin hac vazifesini yerine getirirken kutsal topraklarda öğrenen annesi Emine Koç'un, "Alim hakkım sana helal olsun. Rabbim seni en güzel yerde ağırlasın" demesi yürekleri burktu.

Iğdır'da teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonrası şehit olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski yakın koruması Fehmi Şahin'in naaşını Kocatepe Camii'ne eski mesai arkadaşları getirdi. Kocatepe'ye gelişte araç içinde ve yanında yürüyerek şehide eşlik eden arkadaşları birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eski Koruma Müdürü Osman Cangal da bu sırada taziyeleri kabul etti.

"BİZİM ONLARA DEĞİL ONLARIN BİZE HAKLARINI HELAL ETMESİ LAZIM"

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, kalabalıktan helallik istendiği bölümde, "Aslında bizim onlara değil onların bize haklarını helal etmesi lazım. Çünkü onlar, en değerli varlıklarını vatan için milleti için insanlık için feda ettiler" dedi.

Ardından iki polisin naaşları silah arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Şehitlerin "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" haykırışları eşliğinde taşındığı sırada gözü yaşlı ailelerin feryatları yürekleri dağladı.

Şehit polis memurlarından Fehmi Şahin, Cebeci Polis Şehitliği'ne, şehit polis memuru Ali Koç ise Ankara'nın Haymana ilçesindeki aile mezarlığına defnedilmek üzere son yolcuğuna uğurlandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Ali Koç Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title