Haberler

Şehit Polisler Anıtı Törenle Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarafından, 19 Temmuz 2006'da Devriye Görevi Sırasında Düşen Helikopterde Şehit Olan Emniyet Amiri Pilot Hakan Kaya, Başkomiser Pilot Kudret Çalık, Emniyet Amiri Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can, Komiser Adem Vurucu ile Polis Memuru Osman Karadağ Anısına Kaza Yerine Yaptırılan Şehit Emniyet Mensupları Anıtı Törenle Açıldı. Törende Duygusal Anlar Yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 19 Temmuz 2006'da devriye görevi sırasında düşen helikopterde şehit olan Emniyet Amiri Pilot Hakan Kaya, Başkomiser Pilot Kudret Çalık, Emniyet Amiri Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can, Komiser Adem Vurucu ile polis memuru Osman Karadağ anısına kaza yerine yaptırılan Şehit Emniyet Mensupları Anıtı törenle açıldı. Törende duygusal anlar yaşandı.

Kazanın meydana geldiği Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki törene, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atakan Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşleri, Milletvekilleri Osman Akman, Burhan Kılıç, Tuncay Ercenk, Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ile şehit polislerin aileleri ve emniyet mensupları katıldı.

Törende Emniyet Genel Müdürlüğü adına konuşma yapan Pilot Emniyet Amiri Müjdat Bal, şehitlerin anısına yapılan anıt için Başkan Türel'e teşekkür etti. Şehit polislerden Hakan Kaya'nın Babası Mehmet Kaya'nın yazdığı duygusal mektubu Pilot Emniyet Amiri Mehmet Dayıoğlu okudu.

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, şehitlerin ölmeyeceğini vurgulayarak, "Şehitleri anıtlaştıran Büyükşehir Belediyesi'ne ve Antalya halkına şükranlarımı sunuyorum. Tüm Antalyalılar buraya gelen dünya insanları bu anıt sayesinde şehitlerimizi anacak. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin emrindeyiz. Yılmadan görevimizi yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 18 Mart Çanakkale Anma Günü'nde bütün şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini belirterek şunları söyledi: "Görev başında şehit düşen, başkalarının kanı akmasın diye kendi canlarını veren Emniyet Amiri Pilot Hakan Kaya, Başkomiser Pilot Kudret Çalık, Emniyet Amiri Muhabere Şube Müdürü Ramazan Can, Komiser Adem Vurucu ile polis memuru Osman Karadağ'ın aziz hatıralarını şükranla anıyoruz. Bu anıt bütün şehitlerimize minnet ifadesidir."

Mimar Yılmaz Gültekin tarafından, mermer kaide üzerine krom kaplamadan yapılan anıtın 3 aylık bir çalışma sonunda ortaya çıktığını ifade eden Türel, "Anıtın göğe yükselen 5 kolu aziz şehitleri ifade etmektedir. Şehitler en yüksek mertebededir, onların aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak millet olarak görevimiz. Bugün burada bir nebze yerine getiriyoruz. Antalya binlerce şehit verdi, onları bağrına basmayı bildi. Şehit polisleri de bağrımıza basıyoruz" diye konuştu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Emniyet Teşkilatı'nın başında görev yapmış birisi olarak çok zor bir konuşma olduğunu kaydederek şöyle devam etti: "Onların hepsi birer kahraman. Havalandıktan sonra yakıt sistemlerinde meydana gelen arıza sonucu kimseye zarar vermemek için Atatürk Stadyumu'na inmeye çalıştılar, motor güçleri onları ancak buraya kadar getirebildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletin bölünmez bütünlüğü için yeminleri vardı. Antalya halkının huzurunun sağlanması için yeminleri vardı. Canlarını verdiler yeminlerinden geri dönmediler. Biz onları hiç unutmadık. Ailelerini başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

Anıtı yaptırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür eden Vali Yüksel, "Kaza olduğunda ilk yanımıza koşan insanlardan biridir Menderes Türel. O bu şehre hizmet edenlerin unutulmaması gerektiğine inanan bir insan. Şehit polisler anısına anıt yaptırmak istediğini söylediğinde, bunun emniyet teşkilatını ve ailelerini çok mutlu edeceğini söyledim. Kısa sürede anıtı yaptı ve bugün açıyoruz. Burada Antalya'nın yüreği yatıyor. Allah bir daha böyle acılar göstermesin" dedi.

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, anıtı yapılmasına katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e teşekkür plaketi verdi. İl Müftüsü Mahmut Yeleser'in şehitlerin ruhuna dua okumasının ardından

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit Emniyet Mensupları anıtı, Başkan Menderes Türel, Vali Alaaddin Yüksel ve şehit polislerin aileleri tarafından törenle açıldı. Şehit yakınları, tören sırasında duygusal anlar yaşarken, gözyaşlarını tutamadı. Başkan Türel, şehit yakınları ile birlikte Anıta karanfil koydu. Şehit aileleri, anıtı yaptırdığı için Başkan Türel'e teşekkürlerini iletti.

19 Temmuz 2006 günü, devriye uçuşu sırasında helikopterde teknik bir arıza meydana gelmesi sonucu, pilotlar, vatandaşlara zarar vermemek için tüm gayreti göstermişti. Helikopteri Atatürk Stadı'na indirmeye çalışan polisler, mümkün olmayınca caddeye iniş yapmışlardı. Tüm gayretleriyle vatandaşların zarar görmesini engelleyen polisler, helikopterin indikten sonra yakıt deposunun infilak etmesi sonucu şehit olmuştu.

POLİSLERİN HAYATI

Ramazan Can: Muhabere Elektrik Şube Müdür Vekili. 1970 Kütahya doğumlu. 1993 yılında Polis Akademisi'nden komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1997-2001 yılında Batman'da görev yaptı. 2001-2003 Afyonkarahisar'da görev yaptı. 2003'de Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. İki takdirname 4 maaş taltifi ile ödüllendirildi. Evli ve bir çocuk babasıydı.

Hakan Kaya: 1971'de Balıkesir'de doğdu. 1993 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. Eskişehir Emineyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1997 -98 Kars'ta görev yaptı. 1998 tarihinde Ankara'da Havacılık Daire Başkanlığı'na atandı. Geçici görevle 1 Temmuz'da Antalya'ya geldi. İkinci uçuşunu dün gerçekleştirirken şehit düştü. 2 maaş taltifi ile ödüllendirildi.

Kudret Çalık: 1976 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. 1998 yılında Polis Akademisi'nden komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde ilk göreve başladı. 2001'de Havacılık Daire Başkanlığı'na atandı. 1 Temmuz'da geçici görevle Antalya'ya atandı. İkinci uçuşunda şehit düştü. İki adet takdirname ile ödüllendirildi. Evli ve bir çocuk babasıydı.

Adem Vurucu: 1965 yılında Kayseri'nin Yahyalar İlçesi'nde doğdu. 1989 yılında Balıkesir Polis Okulu'ndan mezun oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. 1994-1999 yılları arasında Malatya'da görev yaptı. Komiser yardımcısı olarak terfien 1999 yılında Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı 11 maaş ve 2 takdirname ile ödüllendirildi. Evli ve 2 çocuk babasıydı.

Osman Karadağ: 1972 'de Isparta'da doğdu. 1994 yılında Adana Polis Okulu'ndan mezun oldu. Muğla'da göreve başladı. 1997-2002 yılları arasında Şanlıurfa'da görev yaptı. 2002 de Antalya'ya tayin oldu. Verdiği hizmetlerden dolayı 4 takdirname ve 4 maaş taltifi ile ödüllendirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyordu. Evli ve iki çocuk babasıydı.

(SÇ-SÇ-Y)

18.03.2007 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
title