Haberler

Şehit Polis Sinan Yılmaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Büyükelçiliğinin ek binasına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polisi Sinan Yılmaz için Türkiye'de görev yaptığı Amasya Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Törenin ardından Şehidin cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Çamdibi köyünde toprağa verildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Amasya'da düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada şehidin ailesine, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Saldırıyı ve saldırıya neden olanları nefretle kınadıklarını belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler, şunları söyledi:

"Bugün burada Somali'deki menfur bir saldırıda şehit verdiğimiz kahraman polis kardeşimiz Sinan Yılmaz'ın cenaze töreni münasebetiyle bir aradayız. Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz Cumartesi günü Somali Büyükelçiliği'ne yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Şu mübarek ramazan ayında yaşanan bu elim olay nedeniyle millet olarak hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Öncelikle bu menfur saldırıyı ve buna sebep olanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bütün İslam alemi için büyük bir anlam taşıyan ramazan ayında böylesine vahşi bir saldırıyı yapanlar hiç şüphe yok ki insanlıktan, hele İslamiyet'ten hiç nasiplerini almamışlardır. Bu eylemi gerçekleştiren teröristler özel hareket polisimizin kahramanlığı ve dikkati sayesinde etkisiz hale getirilmiştir. Ancak bu menfur terör saldırısında kardeşimizi, Sinan Yılmaz'ı şehit verdik. 4 polisimiz de yaralandı. Kahraman şehit kardeşimiz Sinan Yılmaz'a Yüce Allah'tan rahmet ve değerli eşi, değerli kardeşim Ümmiye, çocukları Mert, Berk ve Melek'e bütün yakınlarına, ailelerine, emniyet teşkilatımıza, Amasyalılara, Tokatlılara ve milletimize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Yaralı polis memurlarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum."

Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyük bir devlet olduğunu ve dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa uğramış herkesin yanında olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Muammer Güler, "İki yıla aşkın süredir Suriye'de devam eden vahim olaylarda on binlerce kişiyi katleden zalim rejimden kaçan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık ve onları bu zor zamanlarında yalnız bırakmadık. Elbette bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Yine Mısır'da geçtiğimiz günlerde halkın iradesine karşı yapılan darbe ve sonrasında gerçekleştirilen katliamda da biz Türkiye olarak bu darbe karşıtı tutumumuzu açık bir şekilde ortaya koyduk ve bu katliamı yapanları kınadık. Herkesin sırtını döndüğü bir dönemde Somalili kardeşlerimizi de yalnız bırakmadık. Ancak bizim bir dünya devleti olmamızı, küresel bir güç haline gelmemizi istemeyen, bunu hazmedemeyen bazı mihraklar bu durumu engellemek için büyük çaba sarf ediyorlar" dedi.

Somali'deki saldırının da Türkiye'nin, dünyada dengeleri belirleyen bir ülke olmasını istemeyen odakların eylemi olduğunu bildiklerini dile getiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, şöyle devam etti:

"Ancak bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bizler birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir şekilde bu saldırılara karşı tek yürek olarak cevap vermeye devam edeceğiz. Bundan sonra da dünyanın neresinde olursa olsun yapılan haksızlıklara ve zulümlere karşı sesimizi yükselteceğiz. Ülkemizin gücü ve imkanları nisbetinde mazlumlara ve zulme uğrayanlara sahip çıkacak ve onlara yardımcı olma gayreti içinde bulunacağız. Çünkü bu bizim hem insanlığımızın hem de inancımızın bir gereğidir."

Şehit Yılmaz'ın cenazesi Amasya'da düzenlenen törenin ardından karayoluyla Erbaa ilçesindeki Büyük Cami'ye getirildi. Şehidin babası Mehmet Yılmaz ile yakınları burada taziyeleri kabul etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Tokat'taki törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir kez daha gördük ki terör ister içeride ister dışarıda, kimden ve nereden gelirse gelsin menfur yüzünü, alçak yüzünü yine ortaya koymuştur. Bu arkadaşımız 10 arkadaşına kahramanca göğsünü siper ederek, hayatını kaybetmiştir" diye konuştu.

Bu olayın oradaki insanlara karşı insanı ve İslami görevlerini yapmalarını, mazlumun yanında, zalimin karşısında olmalarını sekteye uğratmayacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Bu insanlığa ve İslama sığmayan bir harekettir" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mogadişu Amasya Somali Güncel Haberler

title