Haberler

Şehit Polis Mustafa Yavaş'ın İsmi Akşehir'deki Parkta Yaşayacak

Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığı esnada, geçici görev nedeniyle gittiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 10 Kasım günü PKK’lı teröristler tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı GATA’da şehit olan polis memuru Mustafa Yavaş’ın ismi Konya’nın Akşehir ilçesindeki bir parkta yaşayacak.

Eskişehir Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptığı esnada, geçici görev nedeniyle gittiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 10 Kasım günü PKK'lı teröristler tarafından askeri konvoya düzenlenen saldırı ve sonrasında çıkan silahlı çatışmada ağır yaralı olarak kaldırıldığı GATA'da şehit olan polis memuru Mustafa Yavaş'ın ismi Konya'nın Akşehir ilçesindeki bir parkta yaşayacak.

Şehit Polis Mustafa Yavaş'ın isminin verileceği parkla ilgili Akşehir Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile karar alındı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya başkanlığında yapılan Aralık Ayı Meclis Toplantısı ikinci oturumunda İmar Komisyonunca alınan karar belediye meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Oylama öncesi bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Gölcükte defnedilen hemşehrimiz Şehit Polis Mustafa Yavaş'ın isminin, şehrimizde yeni yapılan parklardan birine verilmesi için Aralık ayı ilk oturumumuzda konu İmar Komisyonumuza havale edilmişti. Komisyonumuz yaptıkları inceleme sonucunda Otogarın yanında bulunan yeni yaptığımız 8 bin metrekarelik bir alanda kurulan parka şehit polisimizin isminin verilebileceğini bizlere ilettiler. Aslında daha büyük parklara, caddelere ismi layık ama ilk etapta en azından bu parkımıza ismini vererek ismini yaşatalım istedik" dedi.

Şehit Polis Mustafa Yavaş'ın Hakkari Yüksekova'da 10 Kasım 2015 tarihinde askeri konvoya düzenlenen saldırıda yaralı olan astsubayı olay mahalinden almak üzere görevlendirilen özel harekat polis timinin içinde yer aldığını söyleyen Başkan Akkaya, "İçinde bizim şehidimizin de olduğu özel harekat timi astsubayı olay mahalinden yaralı olarak kurtardı ancak ambulansla hastaneye götürürken bu astsubayımız şehit oldu. Daha sonra olay mahalinde çalışma yapılırken çıkan çatışmada hemşehrimiz Mustafa Yavaş yaralandı. Yaralı hemşehrimiz Van'a götürülmek istendi ancak hava muhalefeti nedeniyle uçak kalkamayınca götürülemedi. Hemşehrimiz AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu beyinde girişimiyle Ankara'dan tahsis edilen ambulans uçakla önce Van'a daha sonra da Ankara GATA'ya getirildi. Yaklaşık 20-21 günlük bir tedavi süreci devam etti ama çenesinden aldığı yara nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakımda kurtarılamayıp vefat ederek şehadet şerbetini içti. Gölcükte yapılan şehidimizin cenaze törenine AK Parti Konya Milletvekilimiz Dr. Mustafa Baloğlu, AK Parti İlçe Başkanımız A. Bahadır Örs ve bende dahil olmak üzere belediyemizce kaldırılan araçlarla da Akşehirli hemşehrilerimiz de iştirak etti. Ailesi Gölcük'te yaşamaları nedeniyle oraya defnedilmesini uygun gördü. Şehidimiz 3 çocuk babası ve çocuklarının iki tanesi üniversite bir tanesi lise öğrencisi. Şehidimiz Ankara'da tedavi görürken Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu günübirlik olarak gerek kendisi, gerek Dr. eşi gerekse de danışmanları kanalıyla yakından ilgilendi. Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu'nun şehidimizin kızının feraseti ve duyarlılığı çok dikkatini çekmiş bana da anlatmıştı. Şehidimizin kızı 'çok zor anlar yaşıyor babamız ama ölürse şehit, kalırsa gazi olacak ve hiç olmazsa vatan için çarpışarak bu noktaya geldi. Bu bizim teselli kaynağımız" diyebilecek kadar onurlu ve duyarlı bir şekilde konuşmuş. Biz şehidimize tekrar rahmet diliyoruz. İnşallah daha büyük tesislere ileriki aşamalarda onun adını vermeyi düşünüyoruz. Allah gani gani rahmet etsin, ailesine de sabr-ı cemil ihsan etsin diyoruz. Bütün şehitlerimize de bu vesileyle bir kez daha rahmet diliyoruz" dedi.

Başkan Akkaya'nın konuşmasının ardından Akşehir Belediyesi tarafından otogar yanına yeni yapılan 8 bin metrekare alana sahip parka 'Şehit Polis Mustafa Yavaş Parkı' olarak isim verilmesi için komisyon kararı Belediye Meclis Üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile otogar yanındaki parkın ismi 'Şehit Polis Mustafa Yavaş Parkı' olarak kabul edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksekova Akşehir Hakkari Konya Yerel Haberler

title