Haberler

Şehit Polis Babasının Tabutuna Kapanan Ece; 'Baba Ne Olur Yanıma Gel'

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memurlarından Ahmet Gılıç, memleketi İzmir'in Bergama İlçesi'nde, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede, annesiyle, şehit babasının tabutuna kapanan 13 yaşındaki Ece Gılıç, "Baba ne olur yanıma gel" diye bağırdı. Şehit kızının bu sözleri törene katılanları gözyaşına boğdu.

Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, trafik denetimi yapan polis ekiplerine PKK'lı teröristlerle yapılan silahlı saldırıda, 12 yıllık trafik polisi Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin'le birlikte şehit oldu. Evli bir çocuk babası Ahmet Gılıç'ın cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından havayoluyla İzmir'e getirildi. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na inen uçaktan alınan şehit polisin cenazesi, daha sonra Bergama İlçesi'ne götürüldü.

İlçe meydanındaki Kurşunlu Cami'nde ve çevresinde toplanan vatandaşlar, şehit polis memurunun cenazesini, alkışlarla ve sloganlarla karşıladı. Vatandaşların yanı sıra cenaze töreni için önlem alan polislerin yanı sıra çok sayıda meslektaşı da, şehidi son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Şehit polisin cenaze törenine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Erdoğlu, Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Cemil Şeboy, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, İbrahim Turan, Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, CHP Milletvekilleri Ali Yiğit, Musa Çam, Özcan Purçu, Kamil Okyay Sındır, Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, MHP Milletvekili Aslan Savaşan da katıldı.

BABASININ TABUTUNDAN AYRILAMADI

Diyarbakır'daki törende, "Babamı iki aydır görmüyorum, nerdesin baba?" diye konuşan şehit polisin 13 yaşındaki kızı Ece Gılıç bu kez de, annesi Akile Gılıç'la, tabuta sarılıp "Baba ne olur yanıma gel" diye bağırdı. Şehit kızının bu sözleri törene katılanları gözyaşlarına boğdu. Güçlükle ayakta duran şehit annesi Ümmühan Gılıç da, "Ahmetim geliyor. Bu acıya nasıl dayanırım" dedi. Törende şehidin ablası Hacer Kızıltaş baygınlık geçirdi.

ŞEHİT POLİS MEMURU KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek'le, telefonda konuştuğu sırada saldırıya uğrayan ve son nefesinde 'kelime-i şehadet' getirdiği öğrenilen şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın tabutu, cenaze namazından sonra bir süre meslektaşları tarafından Atatürk Caddesi üzerinde omuzlarda taşındı. Bu sırada Diyarbakır'da bir sağlık kuruluşunda çalışan eşi Akile Gılıç ile kızı Ece Gılıç'ın ve diğer yakınlarının, güçlükle ayakta durdukları gözlendi. Şehit polisin cenazesi daha sonra, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü.

Şehidin cenazesi, kendisini, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'ndan bayram tatiline geldiğinde üniformayla görünce heyecanlanıp kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Halil İbrahim Gılıç'ın, yanında toprağa verildi. Bakan Eroğlu köydeki törene de katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Bergama İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title