Haberler

Şehit Piyade Er Aslan'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Türk Milleti ve Ülkesinin, Vatanı İçin Ölmesini Bilen Evlatları Olduğu Müddetçe Yaşayacağını Belirterek, 'Yemin Ettik Bu Vatanı Böldürmeyeceğiz' Dedi.

Diyarbakır İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Türk milleti ve ülkesinin, vatanı için ölmesini bilen evlatları olduğu müddetçe yaşayacağını belirterek, ''Yemin ettik bu vatanı böldürmeyeceğiz. Bir ölüp bin dirilecek yine şehit olacağız'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü operasyonda şehit düşen Piyade Er Erkan Aslan'ın (22) cenazesi, Eğil ilçesine bağlı Balaban köyünde toprağa verildi.

Şehit er Erkan Aslan için köy meydanında düzenlenen törende, şehit erin özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Aslan'ın Büyük Önder Atatürk'ün emanet ettiği vatanın bütünlüğünü koruma, yüce Türk Milleti'nin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için kutsal askerlik görevini yaparken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine düzenlediği sınır ötesi operasyonda Kambini Dağı güneyinde terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olduğunu söyledi.

Aziz şehidin aralarından ayrılmasının başta aile fertleri ve sevenleri olmak üzere herkesi yürekten yaraladığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Acımız büyüktür. Her ne kadar evladımızı tekrar yaşama geri döndürme imkanımız bulunmazsa da Aslan'ın rütbelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine ulaşmış olmasıyla teselli buluyoruz.

Bu millet, vatanı için ölmesini bilen evlatları olduğu müddetçe yaşar. Bizler her bir ferdi ile bu duygu içerisinde olan yüce Türk Milleti'nin evlatlarıyız.''

Daha sonra öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ambulansa konularak köy mezarlığına götürülen şehit erin naaşı burada toprağa verildi.

Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde slogan attı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title