Haberler

Şehit Piyade Çavuş Mustafa Sülükoğlu Çorum'da Toprağa Verildi

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesinde Askeri Tatbikat Sırasında Elektrik Akımına Kapılarak Şehit Olan Piyade Çavuş Mustafa Sülükoğlu, Memleketi Çorum'un İskilip İlçesine Bağlı Kayaağzı Köyünde Düzenlenen Askeri Törenin Ardından Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde askeri tatbikat sırasında elektrik akımına kapılarak şehit olan Piyade Çavuş Mustafa Sülükoğlu, memleketi Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı köyünde düzenlenen askeri törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

28. Mekanize Piyade Tugay Karargah Servis Bölük Komutanlığı'nda 1986/3 tertip olarak vatani görevini yaparken, katıldığı askeri tatbikatta önceki gün elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Piyade Çavuş Mustafa Sülükoğlu (21), doğum yeri olan İskilip ilçesine bağlı Kayaağzı köyünde askeri törenle toprağa verildi.

Şehit asker için düzenlenen cenaze törene Çorum Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay, İrfan Tuncer, İskilip Kaymakamı Birol Kurubal, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Yıldırım, mülki ve askeri erkan ile şehidin yakınları katıldı.

Şehit Çavuş Sülükoğlu için Kayaağızı köyünde düzenlenen törende kılınan cenaze namazının ardından, İskilip Garnizon komutanı J. Üsteğmen Mesut Yıldırım, şehidin özgeçmişini okuyarak bir konuşma yaptı. Şehit askerimiz bu vatan bizim diyerek Türk milletinin kalbinde ve şanlı tarihimizde asla unutulmayacak yerini aldığını belirten, "Şanlı görev bayrağı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve Kıbrıs'ta olduğu gibi neferden nefere teslim edilecektir. Bu kahramanları yok zannedip, türlü hain emeller peşinde

koşanlar, bu milletin bağrında, bu kahramanlardan daha nicelerinin olduğunu bilmeyenlerdir" dedi.

Tören sonrası havanın sıcak olması nedeniyle şehit cenazesi bekletilmeden köy mezarlığına götürüldü. Tören sonrasında oğlunun cenazesini gören baba Tahsin Sülükoğlu fenalaşırken, annesi Nurdane Sülükoğlu'nun feryatları yürek dağladı.

Şehit cenazesi daha sonra önce askerlerin daha sonrada yakınlarının omzunda köy mezarlığına götürülerek dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

(BÖ-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title