Haberler

Şehit Piyade Binbaşı Murat Özyalçın ve Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Hakkari'de Şehit Olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da Şehit Olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi.

Hakkari'de şehit olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş gözyaşları içinde toprağa verildi.

Şehitlerin toprağa verildiği sırada gözyaşları sel oldu. Şehit yakınları mezarlıkta fenalık geçirirken atılan sloganlarla da teröre lanet okundu.

Hakkari'de şehit olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın cenazeleri Levent Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne getirildi. Şehit binbaşının annesi Hayriye Özyalçın gözyaşları içinde, "Oğlum beni hiç üzmedi. Kocaman, büyük komutandı. Beni hiç üzmedi. Ben ona hep adak keserdim. Adağımı da hazırlamıştım. Beni de yanına gömsünler" diyerek fenalık geçirdi.

Eşinin acısına dayanamayarak baygınlık geçiren Serap Özyalçın'a sağlık ekipleri müdahale etti. Uzun süredir yemek yemediği öğrenilen ve ayakta durmakta zorluk çeken Serap Özyalçın'ın tansiyonu ölçüldü.

Şehitlerin defin işleminin gerçekleştiği sırada ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atılarak teröre lanet okundu.

Cihan Kızıltaş'ın yakınları şehidin yüzünü görmek istedi. Ailenin isteği üzerine şehidin yüzü açılınca son bir kez feryatlar koptu. Şehidin bir yakını mezarlıkta dayanamayarak fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından tansiyonu ölçülen şehit yakını sedyeye oturtularak sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehitlere son görev olan bayrak teslim töreninde iki aile Türk bayrağını ve fotoğrafları alırken duygulu anlar yaşandı. Acılı aileler, teslim aldıkları Türk bayraklarını öperek teselli bulmaya çalıştı.

(MH-RA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title