Haberler

Şehit Pilotun Babası: Öldüğünü Rüyamda Gördüm, 'Ömrü Uzadı' Dediler

Konya'da Dün F- 5a Tipi Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Şehit Olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer İle Erler Uğur Özdemir Ve Erdoğan Akgün İçin Bugün 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Tören Düzenlendi.

Konya`da dün F- 5A tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer ile erler Uğur Özdemir ve Erdoğan Akgün için bugün 3`üncü Ana Jet Üs Komutanlığı`nda tören düzenlendi.

Genç pilotun şehit olduğu haberi Aydın`ın Kuşadası İlçesi`ne bağlı Davutlar Beldesi`nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Kazanın meydana geldiği günün sabahı oğlunun öldüğünü rüyasında gören ve anlattığı akrabalarından da ``Ömrü uzamıştır`` cevabı alan Erdal Sezginer, ``Vatan sağolsun`` dedi. Uzun yıllar mücadele ettiği kanseri yenen ancak oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Nezihe Sezginer de ``O benim gök yıldızımdı. Türk yıldızımdı. Keşke onun yerine ben ölseydim. Meleğimi kaybettim`` diyerek gözyaşı döktü. Şehit erler Özdemir Samsun`da, Akgün de İstanbul`da toprağa verildi.

Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer dün saat 15.30`da 3`üncü Ana Jet Üssü`nden havalanırken uçağının piste çakılması sonucu şehit oldu. O sırada pist yakınında çalışan ve görevli olarak Ankara`daki birliklerinden Konya`ya gelen erler Uğur Özdemir ile Erdoğan Akgün uçağın enkazı altında kalarak şehit oldu.

PİLOT EŞTEN SON GÖREV

Şehit askerlerin cenazeleri bu sabah Hava Hastanesi`nden alındı. Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer`in cenazesini, 2`si kadın 3 yakını teslim aldı. Oldukça üzgün olan şehit yakınları, cenazeyi beklerken birbirlerine sarılıp teselli etti. Cenazelerin teslimini takip eden gazetecilere, hastanenin Nizamiye Kapısı askerlerce, komutanlarının emriyle, şerbet ikram edildi ve bunun gelenek olduğu belirtildi.

Şehitler için daha sonra 3`üncü Ana Jet Üssü`nde düzenlenen cenaze töreninde gözyaşı sel oldu. Eşiyle birlikte Türk Hava Kuvvetleri`nde görev yaparken 3 ay önce Pilot Yüzbaşı rütbesinde istifa ederek sivil havacılığa geçen Ebru Sezginer, cenaze töreninde metin görünmeye çalıştı. İzmir Çiğli`de Hava Okulu`nda 1999 yılında tanışıp evlenen Ebru ve Akgün sezginer çiftinin 5 yaşındaki çocukları ise cenaze törenine getirilmedi.

Törenden sonra tabutu arkadaşlarının omuzunda askeri uçağa alınan şehit Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer`in cenazesi, toprağa verilmek üzere 20 yıl önce Sivas`ın Zara İlçesi`nden göç eden ailesinin oturduğu Aydın`ın Kuşadası İlçesi`ne bağlı Davutlar beldesi`ne gönderildi.

BABASI RÜYASINDA GÖRMÜŞ

Devlet Demiryolları`ndan emekli Makine Mühendisi Erdal Sezginer`in, oğlunun öldüğünü rüyasında gördüğü ortaya çıktı. Kazanın meydana geldiği günün sabahı uyanınca çevresindeki akrabalarına oğlunun rüyasında kaza geçirip öldüğünü anlatan Sezginer`in, ``Ömrü uzamıştır`` cevabını aldıktan sonra oğlunu telefonla aradığı ancak ulaşamadığı öğrenildi.

Her gün görüştüğü oğluna ulaşamayınca paniğe kapılan Sezginer`in, acı haberi, akşam eve gelen oğlunun meslektaşlarından alınca ``İçime doğmuştu`` diyerek fenalaştığı belirtildi. Ağlamaktan gözleri şişen ve acısını kalbine gömmeye çalışan baba Erdal Sezginer, ``Vatan sağolsun. İçime doğmuştu`` dedi.

KANSERİ YENDİ, OĞLUNU KAYBETTİ

Uzun yıllar yakalandığı mide kanseriyle mücadale edip yaşam mücadelesini kazanan SSK emeklisi Nezihe Sezginer`de, acı haberle baygınlık geçirirken, yakınları tarafından güçlükle teskin edildi. Dört ay önce olduğu ameliyatla yaşama tekrar tutunmanın sevincini yaşayan ancak, oğlunu kaybedince yıkılan anne Nezihe Sezginer, ``O benim gök yıldızımdı. Türk yıldızımdı. Keşke onun yerine ben ölseydim. Meleğimi kaybettim. Onca mücadele ettim ama nafile. Şimdi ben oğulsuz ne yaparım`` diyerek yürekleri dağladı.

İLK KARI-KOCA SAVAŞ PİLOTU

Aslen Sivaslı olan ve Türk yıldızları filosu`nda da dört yıl görev yapan Akgün Sezginer`in, 1999 yılında, İzmir`in Çiğli İlçesi`ndeki 2`inci Ana Jet Üs Uçuş Komutanlığı`nda eğitimi tamamladığı, kendisi gibi pilot eşi Ebru Sezginer`le evlendiği öğrenildi. Öğrencilik yıllarında birbirlerine aşık olan çiftin, aynı sırayı paylaştığı daha sonra da görevli oldukları komutanlıklarda birlikte birçok kez uçuş yaptıkları belirtildi. Türk Hava Kuvvetleri`nin karı- koca ilk savaş pilotu olan çiftinden Ebru Sezginer`in, dört ay önce sağlık sorunları nedeniyle ordudan malulen emekli olduğu, şu anda özel bir havayolu şirketinde çalıştığı kaydedildi.

Ebru Sezginer`in, İstanbul`da şehit eşinin tuttuğu evde kaldığı, eşinin şehit olduğu saatlerde gökyüzünde sefer yaptığı ve acı haberi akşam saatlerinde aldığı belirtildi.

GÖKYÜZÜ SEVDASI OĞLUNUN ADINDA

Gökyüzüne ve uçmaya sevdalı şehit pilotun, beş yaşındaki oğlunun adını da `Göker` koyduğu, onu da kendisi gibi pilot yapmayı hedeflediği yakınları tarafından ifade edildi. Akgün Sezginer`in, eşinin İstanbul`da çalışmaya başlaması üzerine oğlunu Davutlar`daki akrabalarının yanına bıraktığı her hafta sonu gelip ziyaret ettiği belirtildi.

Şehit pilot Sezginer`in ayrıca, müziğe düşkünlüğüyle tanındığı ve her türlü enstrümanı çalabildiği de belirtildi.

Şehit erler Uğur Özdemir`in cenazesi Samsun, Erdoğan Akgün`ün cenazesi de İstanbul`a uçakla gönderildi.

----------KUTU -----------

Oğlunun doğumuyla mesaj yayımlamıştı

ŞEHİT Hava Pilot Yüzbaşı Akgün Sezginer, 2001 yılında baba olunca, Hava Kuvvetleri personelinin kullandığı ve askerlerin birbirlerine mesaj bıraktıkları bir internet sitesine bıraktığı mesaj ve arkadaşlarının cevabı şöyle:

İsim : Akgün SEZGİNER

Tarih: 13.06.2001

Mesaj: Ekip, bir oğlumuz oldu. Kimse salağa yatmasın hemen altınlarımızı gönderin, ayıp artık çocuk okula başlıcak. Bu arada cıvır ve ilik kız çocukları peydahlayın, lazım.

ARKADAŞLARININ CEVABI

Isim : Ugur CANATAR

Tarih: 03.07.2001

Mesaj: Arkadaşlar herkese selam. Cengiz devrem ellerinize sağlık. Süper. Akgün olum, bu alemde senin oğlan yeni cıvır kızlar için. Burada olgun, büyümüş çocuklar var. Ona göre. Herkese çok seeeelaaaaaam. ayrıca ATLI EVLENİİİİİİYOOOOOOR. 870-4264

Isim : Soner SOYÖZ

Tarih: 12.07.2001

Mesaj: Akgün ve Ebru yeni öğrendim çok sevindim Allah analı babalı büyütsün. Benim için de öpün

HEMŞERİLERİNİ ARADI

Yüzbaşı Akgün Sezginer, memleketi Zara ile ilgili olarak da Zaralıların buluştuğu bir internet sitesine mesaj bırakıp, hpemşerilerine kendisini şöyle tanıtı:

``Ben Sümbüllerin Haim SEZGİNER`in ve kunduracı Şükrü GÜREL`in torunu Erdal ile Nezihe`nin oğluyum. Tüm Zaralı ve Zara`yı seven dostlara selamlar. (Hv.Plt.Üsteğmen Akgün SEZGİNER)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title