Haberler

Şehit Madencinin Yakınına Ağlatan Yardım

İstanbul'da yaşayan felçli Emsali Kılıç, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden bir işçisinin felçli yakınına tekerlekli sandalyesini hediye etti.

İstanbul'da yaşayan felçli Emsali Kılıç, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden bir işçisinin felçli yakınına tekerlekli sandalyesini hediye etti. Sandalyeyi gören felçli Mehmet Koçer gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Kadriye Koçer ile telefonla görüntülü olarak konuşan yardımsever Emsali Kılıç, "Ben size hayallerimi verdim" dedi.

Soma'da yaşanan maden faciası sonrası Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Çukurçayır köyünde şehit olan bir madencinin felçli yakınına İstanbul'dan yardım eli uzandı. Yıllarca tekerlekli sandalyesi olmadığı için dışarıya çıkmakta zorlanan 39 yaşındaki felçli Mehmet Koçer'in yardımına, geçirdiği beyin kanaması sonucu felç olan ve bir gözünü de kaybeden Emsali Kılıç (50) koştu. Azmi ve mücadelesiyle değnekleri ve eşinin yardımıyla zorda olsa ayakta durabilen ve yürüyebilen Kılıç, ancak iki kere oturabildiği sandalyesini Çukurçayır Köyü'ndeki felçli Mehmet Koçer'a (40) gönderdi.

"BEN ONA HAYALLERİMİ VERDİM"

Mehmet'in tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu bir yardım derneği yetkililerinin konuşması sırasında duyduğu söyleyen Emsali Kılıç, duygularını daha iyi dile getirmek için Mehmet'e ve ailesine mektup yazdı. Kılıç, "Sandalyemi o kişiye verebilmek için yavaş yavaş yürümeye gayret ettim ve benden daha ihtiyacı olan kişiye bu tekerlekli sandalyeyi vermek istedim. Oysaki bu sandalye yıllarca hayalimdi. Ben size hayallerimi verdim. Keşke sağlam olsaydım da daha fazlasını verseydim" diye konuştu. İsteğini dernek yöneticilerine bildiren Kılıç, sandalyesini Esenler'deki evinden paketlenmiş bir şekilde Balıkesir'e uğurladı.

"YARDIM SIRASINDA ABLAMIZ DİKKATİMİZİ ÇEKTİ"

İlginç fedakarlık öyküsü, bir yardım derneğinde çalışan Alparslan Eyüpoğlu'nun Soma faciası ardından ailelere yardım için harekete geçmesiyle başladı.

Yardım için köyü ziyaret ettiklerini anlatan Eyüpoğlu, "Köyü ziyaret ettiğimizde bir kişi dikkatimizi çekti. Evinin önünde bir ablamız bize hüzünlü bir şekilde bakıyordu. O kişiye çeşitli yardımlar yapmak istedik. Ancak kendisi 'Verseniz de yatalak oğlumu giyindiremem. Ayıp olmazsa çocuğumu kapının önüne çıkartabileceğim, köy mahallesinde gezdirebileceğim tekerlekli sandalye varsa onu isterim' dedi. Biz de bunun üzerine isteğini gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Emsali Kılıç'ın evinden tekerlekli sandalyesini teslim alan Alparsal Eyüpoğlu, felçli oğluna tekerlekli sandalye isteyen anne Kadriye Koçer adına kargoladı.

TEKERLEKLİ SANDALYE BALIKESİR'E ULAŞTI, AİLELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kargolanan sandalye Savaştepe PTT Müdürü Ferit Toprak tarafından Çukurçayır köyünde yaşayan Koçer ailesine teslim edildi. Felçli Mehmet Koçer, annesi Kadriye Koçer (62) ve babası Cevdet Koçer (66) gördüğü manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Oğullarının 6 yıldır çok sıkıntılar çektiğini söyleyen anne Koçer, "Oğlum 15 yaşındayken bir çene düşüklüğü yaşadı. Ondan sonra ortopediye, kırık çıkığa götürdüm ama hiç bir şey diyemediler. 6'ncı seneye girdik, çocuğum yiyip içemiyor. 1 seneden beri de altını bağlıyorum. Sürekli evde duruyordu. Tekerlekli sandalyesi sayesinde dışarıya çıkabilecek. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

Baba Cevdet Koçer ise, çocuğunun gıda masraflarının birazını hükümetin, birazının da kendisinin karşıladığını söyledi.

AİLELER SEVİNÇLERİNİ GÖRÜNTÜLÜ PAYLAŞTI

Tekerlekli sandalyeyi teslim alan anne Kadriye Koçer, İstanbul'dan Mehmet'e tekerlekli sandalye gönderen Emsali Kılıç ile cep telefonu üzerinden görüntülü konuştu. Duygusal anların yaşandığı görüşmede Kılıç, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, "2 ay önceye kadar ben de aynı acıları yaşadım. Şimdi ayağa kalktım. Ben size hayallerimi verdim" dedi. Mutluluktan zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan Kadriye Koçer ise, Emsali Kılıç'ın hayallerinin artık kendi hayalleri olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Savaştepe Balıkesir İstanbul Soma Politika Güncel Haberler

title