Haberler

Şehit Kubilay'ı Anma Günü

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şehit Kubilay'ın, Cumhuriyetin Temel Değerleri Uğruna Canını Feda Etmekten Çekinmeyen Binlerce Vatan Evladından Birisi Olduğunu Belirterek, "Cumhuriyetimiz Uğruna Canlarını Feda Edenlere Sahip Çıkmak ve Onların Adını Yaşatmak Bizler İçin Bir Görevdir" Dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şehit Kubilay'ın, cumhuriyetin temel değerleri uğruna canını feda etmekten çekinmeyen binlerce vatan evladından birisi olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimiz uğruna canlarını feda edenlere sahip çıkmak ve onların adını yaşatmak bizler için bir görevdir" dedi.

Toptan, Asteğmen Kubilay'ın Menemen'de şehit edilişinin 77. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Türk insanının bilinçli bir seçim olarak benimsediği cumhuriyet idealleri ve beraberinde getirdiği yeni atılımların, milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı amaçladığını belirten Toptan, "Milletimizin en büyük kazanımlarından biri olan cumhuriyetimizin tesisi kolay olmamıştır" dedi. Menemen'de 77 yıl önce yaşanan ve Asteğmen Kubilay'ın şehit edilmesiyle sonuçlanan olayın bunlardan birisi olduğuna işaret

eden Toptan, "Bu olay, yurdumuzun dört bir yanında tepkilerle kınanmış, milletimiz, cumhuriyete olan inanç ve bağlılığının daha da güçlendiğini tüm dünyaya duyurmuştur" ifadesini kullandı. Toptan, çağdaş kuruluş felsefesi ve dinamizminden aldığı güçle bu ve benzer olumsuz olayları atlatan cumhuriyetin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlemiş olduğu çağdaş uygarlıklar yolundaki ilerleyişini, duraksamadan sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şehit Kubilay, cumhuriyetimizin temel değerleri uğruna canını feda etmekten çekinmeyen binlerce vatan evladımızdan biridir. Cumhuriyetimiz uğruna canlarını feda edenlere sahip çıkmak ve onların adını yaşatmak bizler için bir görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle Asteğmen Kubilay'ı saygıyla anıyor, cumhuriyetimizin aydınlık ilerleyişi noktasında herkesi güç ve gönül birliğine çağırıyorum."

(TAN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title