Haberler

Şehit Kaymakamın Baba Ocağında Yas Var (1)

ŞEHİT KAYMAKAMIN EŞİ; 'AĞLAMAYACAĞIM'Gaziantep'te tedaviye alındığı hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü.

ŞEHİT KAYMAKAMIN EŞİ; 'AĞLAMAYACAĞIM'

Gaziantep'te tedaviye alındığı hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü. Burada şehit Kaymakam Safitürk için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep, Mardin ve Kilis valileri, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ali Ekiyor, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ile kaymakamın babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk, öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ve oğlu 3 yaşındaki Asım Eren Safitürk katıldı.

Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ayşegül Safitürk, kucağında oğlu Asım Eren ile eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutunun yanına gelerek bir süre baktı ve "Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim" dedi. Olup bitenden habersiz olan küçük Asım Eren'in ağlaması için alandakileri duygulandırdı.

Kaymakam Safitürk'ün özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi: "Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk, FETÖ ve PKK ile iyi mücadele ediyordu. İlçede çoğu kişi kendisini sevmişti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum."

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam'ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait uçakla Sakarya'ya uğurlandı.

GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesi askeri uçakla Gaziantep'ten Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Törene, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk, yakınları, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve polisler katıldı. Şehidin cenazesi törenle askeri uçaktan alınırken, şehidin eşi Ayşegül Safitürk gözyaşlarını tutamadı. Vali Güzeloğlu şehidin babası Asım Safitürk'ün elini tutarak destek oldu. Şehidin eşi Ayşegül Safitürk'e, Radiye Sezer Katırcıoğlu destek olmaya çalıştı. Ayşegül Safitürk, "Benim askerim, benim polisim derdin. 'Onlar benim yavrularım' derdin. 'Askerim, polisim' diye diye gitti. Herkes sana 'şehit kaymakamım' diyor. Aşkım sana da böyle bir ölüm yakışırdı" diyerek ağladı. Şehit kaymakamın cenazesi cenaze aracına konulurken, eşi Ayşegül Safitürk, "Al bayrak en çok sana yakışıyor aşkım" dedi. Şehidin cenazesi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ne götürüldü.

ŞEHİT KAYMAKAMIN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze araçtan indirildiği sırada evin önünden feryatlar yükseldi. Ailesi, şehidin tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşegül Safitürk eşinin fotoğrafına bakıp, "Bakışlarında bir şey var" diyerek feryat etti. Şehidin tabutu başında dua edildi. Ailesi evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit kaymakamın cenazesi bugün Cumhuriyet Mahallesi'nde öğle namazı sonrasında toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ersin Arslan Gaziantep Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title