Haberler

Şehit Kaymakam Sene-i Devriyesinde Kabri Başında Anıldı

Makamında şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Safitürk’ün sene-i devriyesi vesilesiyle mezarı başında düzenlenen mevlüt programı sonrasında şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, “Nasıl bir duygu olabilir ki bir yıl geçti elhamdülillah, her geçen gün ona yaklaşıyoruz inşallah.

Makamında şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammet Safitürk'ün sene-i devriyesi vesilesiyle mezarı başında düzenlenen mevlüt programı sonrasında şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, "Nasıl bir duygu olabilir ki bir yıl geçti elhamdülillah, her geçen gün ona yaklaşıyoruz inşallah. Çok zor ama başımız dimdik elhamdülillah" dedi.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce makamında uğradığı saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Safitürk için Arifiye Belediyesi ve Arifiye Kaymakamlığınca ortaklaşa düzenlenen programda şehit Kaymakam Arifiye ilçesi Neviye Mahalle Mezarı başında anıldı. Gerçekleşen anma programına başta şehidin babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk ve şehidin eşi Ayşegül Safitürk olmak üzere; AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dıngırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, ailesi, sevenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma programı okunan Yasin-i Şerif ile başlayarak dualar ile sona erdi. Program esnasında şehit Kaymakamın 5 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk'ün habersizce oyuncakları ile oynaması yürekleri burkarken, duaların okunduğu sırada ise yakınları ve katılan vatandaşların bir kısmı gözyaşlarına hakim olamadı. Anma programı bitiminde şehit Kaymakamın eşi Ayşegül, oğlu Asım Eren Safitürk şehit Kaymakamın mezarına gelerek dua okudu.

"Her geçen gün şehidimize yaklaşıyoruz"

Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk programın bitişi sonrasında yaptığı açıklamada, "Nasıl bir duygu olabilir ki bir yıl geçti elhamdülillah, her geçen gün ona yaklaşıyoruz inşallah. Çok zor ama başımız dimdik elhamdülillah. Oğlunu, emanetini en iyi şekilde yetiştirmeye gayret edeceğiz onun istediği tek şey bu olurdu. Başka bir şey söyleyemeyeceğim açıkçası" diye konuştu.

Öte yandan programın bittiği sırada programa katılan bir kadın baygınlık geçirdi. Mezarlık başında hazır bekletilen sağlık ekipleri baygınlık geçiren kadına hemen müdahale etti. Anma programı verilen ikram ile sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Arifiye Mardin Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title