Haberler

Şehit Kaymakam Safitürk'ün İsmi Harran Ortaokulunda Yaşayacak

Şanlıurfa’nın Harran ilçesindeki spor salonuna, terör saldırısı sonucu şehit düşen Mardin’in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün ismi verildi.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki spor salonuna, terör saldırısı sonucu şehit düşen Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün ismi verildi.

Harran Ortaokulu öğretmenlerinin emeği ile yapılan spor salonunun açılışı, Harran Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından gerçekleştirildi.Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu spor salonu için harekete geçen Harran Ortaokulu öğretmenleri, büyük emek harcayarak, eksikliği kısa sürede gidermeyi başardı.

Öncelikle okulda bulunan boş salon tertemiz boyandı, ardından salona tenis ve satranç masaları ile kum torbası konuldu. Ayrıca, öğrencilerin spor yapacakları geniş alanda, kısa bir koşu parkuru oluşturuldu. Çeşitli resimlerle de süslenen salona, geçtiğimiz yıl görev yaptığı Derik'te bombalı saldırı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün adı verildi.

Salonun açılış kurdelesi, Kaymakam Temel Ayca ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından kesildi. Açılışın ardından okul yöneticileri ve Kaymakam Ayca ile birlikte salonu gezip, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Özyavuz, her zaman eğitim kurumlarının yanında olduklarını söyledi.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün isminin salonda yaşatılacak olmasının Harran için ayrı bir gurur vesilesi olduğunu ifade eden Özyavuz, bu vesileyle başta şehit kaymakam olmak üzere tüm şehitleri saygıyla andığını belirtti.

"En büyük yatırım, eğitime yapılan yatırımdır" anlayışıyla hareket etiklerini ve ilçedeki okulların eksiklerini gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Özyavuz, "Belediye olarak alt ve üst yapı çalışmalarını sürdürürken, eğitimi atlamak olmaz. Çünkü geleceğimizin teminatı şu an öğrenci olan çocuklarımız. Onlara en iyi eğitimi vermeliyiz ki gelecekte Harran'ı çok daha güzel yerlere taşısınlar. Bu nedenle merkezi yönetimle iş birliği yaparak okullarımızın eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Hedefimiz daha güzel, daha gelişmiş bir Harran" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Şanlıurfa Harran Derik Yerel Haberler

title