Haberler

Şehit Haberleri Üzerine Festival İptal Edildi

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen kültür sanat festivali Dağlıca'daki şehit haberlerinin ardından iptal edildi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bu yıl 12'ncisi düzenlenen kültür sanat festivali Dağlıca'daki şehit haberlerinin ardından iptal edildi. CHP'li Belediye Başkanı Haşmet Işık, şehit haberlerinin ardından eğlenmenin vatana ihanet anlamına geldiğini belirterek festivalin üç gününü iptal ettiklerini açıkladı.

Yatağan ilçesinde 11 yıldır geleneksel olarak devam eden ve bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Gençlik, Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk günü yürüyüş korteji ve festival ateşinin yakılması ile Salı günü başlamıştı. Hakkari Dağlıca bölgesinde teröristler ile çıkan çatışmada 8 şehit haberinin gelmesi üzerine Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Göksel Söylemez yaptıkları toplantı sonrası festivali iptal ettiklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Haşmet Işık, "Bizim örf, adet ve geleneklerimizde cenaze varken düğün yapılmaz. Hakkari Dağlıca'da 8 askerimizin şehit haberlerinin ardından ilk günü yapılan festivali iptal ettik. Vatandaşlarımıza da belediye hoparlöründen anonslarla duyurduk" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dağlıca Yatağan Hakkari Muğla Yerel Haberler

title