Haberler

Şehit Filistinliler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail askerleri tarafından, Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında şehit edilen Filistinliler için, Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail askerleri tarafından, Büyük Dönüş Yürüyüşü sırasında şehit edilen Filistinliler için, Afyonkarahisar'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde, İmaret Camisi'nde cuma namazının ardından bir araya gelen grup, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Gruptakiler adına açıklama yapan AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, işgalci İsrail'in çağdaş dünyanın gözü önünde Filistinlilere abluka, ambargo, saldırı, katliam, tutuklamalar ve binbir türlü zulüm uyguladığını söyledi.

Filistin topraklarının yüzde 85'inin işgal altında olduğunu belirten Coşkun, "İsrail, her geçen gün Filistin topraklarında kendine yeni yerleşim yerleri açmaktadır. Etrafı duvarlarla çevrili Gazze'de, içme suyu, ilaç, sağlık, barınma, eğitim ve altyapı her zaman için problemdir." diye konuştu.

Coşkun, son derece elverişsiz koşullarda yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü'nden vazgeçmediğini, sınırdaki gösterilerde yüzlerce şehit ve binlerce yaralı verildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Bugün Filistin halkının haklı davası olan Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek olmak için toplandık. İslam dünyası küresel ölçekte Filistin meselesine sahip çıkan herkesle irtibata geçmelidir. Filistin halkı, istediği neticeyi alıncaya kadar ve netice alındıktan sonra da yalnız bırakılmamalıdır."

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

title